avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociatul unic trebuie, sau poate sa fie angajat al ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociatul unic trebuie, sau poate sa fie angajat al societatii

Conform acestui articol, eu, asa am inteles. Ca trebuie.

www.avocatnet.ro/content/art...
Din context asa reiese...

In plus, asociatul unic are dreptul sa modifice actul constitutiv al SRL, dar si sa aiba calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este.

Ai mei nu sunt :foottap:
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
Herra_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 21:23, 24 Octombrie 2011
Are dreptul sa aiba SI calitatea de salariat ! Unde vezi tu cuvantul "trebuie" ?
Da, asociatul unic poate avea calitate de salariat in propriul SRL.
Este un drept, in cel mai sigur mod un POATE, atata vreme cat si Legea 31/1990 asa prevede :
Art. 1961. - (1) In cazul societatilor cu raspundere limitata cu asociat unic, acesta va exercita atributiile adunarii generale a asociatilor societatii.

(2) Asociatul unic va consemna de indata, in scris, orice decizie adoptata in conformitate cu alin. (1).

(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este.
Articolul in cauza, spart in bucati, zice ca asociatul are dreptul sa fie salariat. Mentiunea e importanta, pentru ca in urma cu ani de zile era o discutie intreaga daca poate fi salariat sau nu. :)
Multumesc, sunt o disperata:oops:stresata.

Alte discuții în legătură

Asociat unic si angajat yorgos yorgos Am infiintat recent o firma de servicii de protectia muncii la care sunt asociat unic si administrator. Am intocmit dosarul pentru abilitare si l-am depus la ... (vezi toată discuția)
Un srl cu asociat unic poate incheia contract de munca pentru asociat? ionpopescu66 ionpopescu66 un SRL cu asociat unic poate incheia contract de munca pentru asociat? multumesc (vezi toată discuția)
Angajari serbu delia serbu delia Un administrator unic poate fi si angajat al acelei societati? Multumesc pt. ajutor! (vezi toată discuția)