Buna seara.
O societate comerciala care are CAEN 4711 a achizitionat niste materiale, respectiv tevi pentru a face incalzirea in magazin, in valoare de 12000 ron.
Eu le-am inregistrat in contabilitate in contul 611 , cheltuieli de intretinere si reparatii.
Intrebarea mea este daca tva aferent facturii este deductibil? Cand fac decontul de tva il trec la randul 21"achizitii de bunuri si servicii taxabile cu cota de 24%"?
O seara buna!
D.p.d.v. al TVA, pentru materialele achizitionate in vederea efectuarii investitiei sau reparatiei, se accepta exercitarea dreptului de deducere inscrisa pe facturile emise de furnizori pe numele societatii in situatia in care amenajarea/modernizarea/reparatia bunului imobil este destinata realizarii de operatiuni impozabile.
Si da tva se trece la randul 21
o intrebare mai am in legatura cu tva.
Bonurile de benzina, sunt deductibile numai daca sunt pentru achizitia de marfuri ce sunt revandute?
Dar daca administratorul foloseste masina si se duce tot in interes de serviciu pe la banci, plata de impozite, cum le justifica?
In cazul achizitionarii de marfuri face foaia de parcurs, cu regim special, dar pentru celelate?