avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament-Clauza de interzicere a instrainarii unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament-Clauza de interzicere a instrainarii unui bun

In conformitate cu vechiul cod ,era posibil ca intr-un testament sa fie precizat ca un bun sa nu poata fi instrainat din patrimoniul mostenitorului?Acum, prin ncc , poate fi precizata o clauza , pe o durata de pana la 49 de ani poti interzice instrainarea bunului(clauza de inalienabilitate , care am inteels ca nu exista in vcc).Nu era valid un testament cu o astfel de clauza sau puteai interzice instrainarea bunului fara o durata maxima ?

Cel mai recent răspuns: Andreea_Lita , utilizator 23:15, 15 Noiembrie 2011
Eu stiu ca acest lucru nu era permis in vechiul cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 602-630 noul cod civil T_Diana T_Diana Care sunt articolele sau normele din vechiul cod civil care reglementeaza ceea ce Art 602-630 din noul cod civil reglementeaza?Mai exact m-ar interesa , in ... (vezi toată discuția)
Clauza inalienabilitate 15062013 15062013 Buna seara, Soțul meu a mostenit împreuna cu sora sa un apartament in urma decesului mamei. Inainte de căsătoria noastră, sora a ieșit din ... (vezi toată discuția)
Clauza de inalienabilitate admisa numai in cazul contractelor ce transfera dreptul de proprietate licopodicum licopodicum Buna ziua, potrivit articolelor 627-629 din NCC clauzele de inalienabilitate pot fi incluse in contractele translative de proprietate. Oare o astfel de clauza ... (vezi toată discuția)