avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... chemare in judecata pentru plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

chemare in judecata pentru plata pensiei alimentare

tatal meu a chemat-o pe mama in instanta sa ii ceara diminuarea pensiei alimentare pentru noi 3 copii ( eu fiind major si fratii mei minori ) spunand ca eu nu mai sunt la scoala ! am avut prima infatisare si am demonstrat instantei ca eu sunt la facultate curs de zi(anul 1 ) si ca nu am venituri iar instanta stabileste o suma pentru cei doi fratii ai mei iar pe mine ma indeamna sa il chem eu in judecatat pentru ca sunt major ! Acum stiu ca am posibilitatea sa il chem singur in judecata fara ajutorul vreunui avocat ( sau asa m-au indrumat cei de la primarie ) iar pentru a depune cererea la registratura judecatoriei sector 1 am nevoie de acte ( adev. de la facultate , adev. de venit , buletin ) in 2 copii sau in 3 copii xerox? si care este timbrul/taxa care trebuie platita pentru acesta cerere ?? Va multumesc si v-as fi recunoscator daca mi-ati da cateva detali pentru ca daca aveam bani angajam cu siguranta un avocat :( !
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
edymanuel2000, utilizator
Toate actiunile de stabilire a pensiei alimentare sau de majorare a acesteia nu sunt supuse taxei de timbru.

si cererea o pot formula si singur sau este nevoie neaparat de un avocat ! ???
Cautati un model de actiune chiar si pe acest site aici: www.avocatnet.ro/content/con... ,
daca nu va descurcati solicitati ajutorul unui avocat.
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
emil6702, utilizator
Actiunea se depune in 2 exemplare ( unul pentru instanta si unul pentru comunicare parat), iar fiecare exemplar va avea anexat un set de inscrisuri.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.
Am gasit un model de cerere de chemare in judecata dar am o nelamuriei : eu fiind major trebuie sa chem si autoritatea tutelara si imi intemeiez actiunea baza carui articol din codul familiar ?

Alte discuții în legătură

model cerere stabilire pensie intretinere major mihalacheandreea19 mihalacheandreea19 Buna ! Parintii mei sunt divortati din anul 2005..eu am ramas la mama si mi`a platit pensia alimentara in continuare chiar daca am facut 18 ani am ramas de ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie de intretinere Veranka Veranka Buna ziua! Sunt studenta in anul III, am 21 de ani , parintii mei sunt divortati si ma intretine mama. As dori sa solicit majorarea pensiei de intretinere de ... (vezi toată discuția)
Model de cerere pensie alimentara admin12 admin12 Buna seara ! Nu stiu cum sa formulez [b][u]o cerere pentru solicitare pensie alimentara copii majori[/u]. [/b]Nu stiu in baza carui temei legal sa o ... (vezi toată discuția)