avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... chemare in judecata pentru plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

chemare in judecata pentru plata pensiei alimentare

tatal meu a chemat-o pe mama in instanta sa ii ceara diminuarea pensiei alimentare pentru noi 3 copii ( eu fiind major si fratii mei minori ) spunand ca eu nu mai sunt la scoala ! am avut prima infatisare si am demonstrat instantei ca eu sunt la facultate curs de zi(anul 1 ) si ca nu am venituri iar instanta stabileste o suma pentru cei doi fratii ai mei iar pe mine ma indeamna sa il chem eu in judecatat pentru ca sunt major ! Acum stiu ca am posibilitatea sa il chem singur in judecata fara ajutorul vreunui avocat ( sau asa m-au indrumat cei de la primarie ) iar pentru a depune cererea la registratura judecatoriei sector 1 am nevoie de acte ( adev. de la facultate , adev. de venit , buletin ) in 2 copii sau in 3 copii xerox? si care este timbrul/taxa care trebuie platita pentru acesta cerere ?? Va multumesc si v-as fi recunoscator daca mi-ati da cateva detali pentru ca daca aveam bani angajam cu siguranta un avocat :( !
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
edymanuel2000, utilizator
Pt 100 sau 200 lei, avocatii dvs ar fi avut o parere corecta si v-ar fi intocmit cererea de chemare in judecata. Imi pare rau daca nu am reusit sa va conving ca judecatorul dispune cuantumul pensiei, dar ce veti raspunde cand va va intreba de ce nu cautati sa va intretineti singur, asa cum o fac multi tineri in situatia dvs.
Stimabile domn , avocatii mei adica colegi dumneavoastra nu practica un pret corect , Dumneavoastra la inceput mi-ati zis ca pentru solicitare de pensie de intretinere nu se plateste taxa de timbru si hai sa va spun ca mi-a zis avocatii , in primul rand ca pentru o sedinta mi-au luat 50 lei si pentru a ma reprezenta in instanta mi-a cerut 1000 lei - vi se pare un pret corect ???? ei mi-au zis ca trebuie sa plateasca 350 lei taxa de timbru ! Deci deaceea am ales sa va intreb pe dumneavoastra pentru ca uni dintre colegi dvs trateaza situatia ca niste .... !
Am inteles ca cuantumul il va stabili judecatorul ! iar daca ma va intreba judecatorul de ce nu ma intretin singur am multe sa ii spun ( si credeti-ma ca nu numai ca m-a parasit de la varsta de 6 ani si nu l-am mai vazut de atunci , a parasit domiciliu si ne-a facut mult rau ca familie .... ) iar in al 2 lea rand este dreptul meu
Actiunile avand ca obiect pensia de intretinere sunt scutite de plata taxei de timbru si timbru judiciar.
Actiunea poate fi trimisa si prin posta, aveti grija ca in cerere sa specificati locul de munca al paratului si sa cereti instantei sa solicite relatii privind veniturile direct de la angajator, specificati si faptul ca mai aveti doi frati minori carora tatal le plateste o pensie de x lei, atasati eventual o copie a sentintei prin care a fost stabilita pensie lor si orice alte documente le considerati utile; solicitati judecarea cauzei in lipsa.
pentru emil6702 :merci de urare dar sa sti ca parinete nu se numeste ala care isi abandoneaza copilul fara sa-l intereseze cum creste ! nu stiu cum am crescut si cate sacrifici am facut, tu ai facut o facultate si parintii tai te-ai tinut in scoli dar eu am lucrat de la varsta de 14 ani si am terminat liceul la fara frecventa ca sa ma pot intretine singur si sa o ajute pe mama mea pentru ca tatal meu nu trimitea nici pesia alimentara ! acum cu judecata parintilor adica a tatalui meu , am tot dretul sa il judec pentru ca nu sti cate ne-a facut mai ales sub influenta alcoolului ! si eu cred ca nu ai inteles ceva domnule EMIL ! TATAL MEU A CHEMAT-O PE MAMA IN JUDECATA PT MICSORAREA PENSIEI ALIMENTARE pt k eu nu sunt la scoala si lucrez si-s major ! acuma eu am intrebat pe forum pentru ca DOAMNA JUDECATOAREA MI-A ZIS mie ( in fata instantei am fost eu cat si mama ) CA STABILESTE SUMA DE 250 lei PENTRU FRATII MEI DAR EU SA MERG SA IL CHEM IN JUDECATA CA SA IMI PLATEASCA MIE SEPARAT CA E DREPTUL MEU citez ` ca poti sa te interesezi pentru ca procedura este foarte simpla si este pacat , macar acuma sa poti studia si tu la facultate in liniste `

Pe mine nu ma interesa bani lui , pentru ca in plus cu cateva sute in plus sau in minus nu e nimic dar daca el a continuat sa ne faca rau si a spus foarte multe minciuni in fata instaneti vreau si eu sa ii raspuns asa cum mi-a raspuns mie !

Iar intrebare pentru dvs domnule Emil tu ce ai face daca ai fi in locul meu ? atunci poate te-ai gandi de 2 ori inainte sa arunci cu norori !

Oricum multa bafta si ar fi cazul sa inchei aici discutia ca observ ca o deviati si inca odata va multumesc pentru raspunsurile folositoarea !
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
edymanuel2000, utilizator
Domnule Emil,
In primul rand, nu va obliga nimeni sa raspundeti initiatorului topicului, si cu atat mai mult nu aveti dreptul sa jigniti, mai ales in public. Puteti, in schimb, sa ignorati eventualele raspunsuri care nu va convin sau sa alegeti sa nu mai raspundeti.
In al doilea rand, daca veti frunzari putin Legea privind taxele judiciare de timbru, veti vedea ca:
Art. 15.-Sunt scutite de taxe judiciare de timbru actiunile si cererile, inclusiv cele pentru exercitarea cailor de atac, referitoare la:
obligatiile legale si contractuale de intretinere;
Pensia de intretinere, sub toate formele sale stabilire/marire/micsorare, este o obligatie legala, iar unde legea nu distinge, .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

model cerere stabilire pensie intretinere major mihalacheandreea19 mihalacheandreea19 Buna ! Parintii mei sunt divortati din anul 2005..eu am ramas la mama si mi`a platit pensia alimentara in continuare chiar daca am facut 18 ani am ramas de ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie de intretinere Veranka Veranka Buna ziua! Sunt studenta in anul III, am 21 de ani , parintii mei sunt divortati si ma intretine mama. As dori sa solicit majorarea pensiei de intretinere de ... (vezi toată discuția)
Model de cerere pensie alimentara admin12 admin12 Buna seara ! Nu stiu cum sa formulez [b][u]o cerere pentru solicitare pensie alimentara copii majori[/u]. [/b]Nu stiu in baza carui temei legal sa o ... (vezi toată discuția)