avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical si concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical si concediu odihna

buna ziua ma numesc damian oana si am o nelamurire cu privire la concediul de odihna.Sunt operata de cancer si stiu ca trebuie sa stau pana la 1an si jumatate in concediu medical vreau sa stiu daca mai am dreptul la concediu de odihna si de cand.pe 2010 mai am 15 zile concediu de odihna de luat,in total eu am dreptul pe un an de zile la34 de zile concediu odihna.Am intrat in concediu medical la 1.07.2010si sunt si in prezent in concediu medical si vreau sa stau tot concediu medical cat mi se cuvine.VA Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 25 Octombrie 2011
aveti dreptul la concediul de odihna proportional cu timpul lucrat. Deci pe anul 2011 nu aveti dreptul la concediu de odihna ( asta daca am inteles bine, si tot anul sunteti in concediu medical). zilele care v-au ramas in 2010, il puteti lua dupa ce va intoarceti la munca.
Potrivit Codului Muncii, art.146 alin.2 si 3 , prin excepţie, efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

"Hotararea CJCE in cauzele conexate C-350/06 si C-520/06
Schultz-Hoff/ Deutsche Rentenversicherung Bund Stringer si altii /Her Majesty’s Revenue and Customs”
Un lucrator nu isi pierde dreptul la concediu anual platit pe care nu a putut sa il exercite pe motiv de boala. Acesta trebuie sa primeasca o compensatie pentru concediul anual neefectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cate zile de concediu odihna am dreptul daca am fost in medical? Ada30teo Ada30teo Daca am fost in medical 6 luni din 12, daca la finalul anului intru in concediu maternitate la cate zile de concediu odihna mai am dreptul? (vezi toată discuția)
Nelamurire privind aplicarea legii 12/2015 GeorgetaDumitru GeorgetaDumitru In septembrie 2013 am fost operata cu diagnosticul de carcinom mamar cu metastaze. Am fost in concediu medical pana in data de 28.02.2015. Am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ramoilis ramoilis Buna ziua, In situatia in care am un angajat c zile de concediu medical mai mare de x zile, concediul de odihna se acorda proportional cu perioada ... (vezi toată discuția)