avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua,
In situatia in care am un angajat c zile de concediu medical mai mare de x zile, concediul de odihna se acorda proportional cu perioada lucrata?
De ex. daca intr-un an unui angajat i se cuvin 21 de zile de CO si el are 20 de zile de concediu medical, angajatorul poate sa-i scada din cele 21 de zile 1 zi de CO?
Daca da, care-i temeiul legal.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 9 Ianuarie 2012
Concediul medical nu este o cauza de reducere a concediului de odihna.
Vezi Hotărârea Curții de Justiție a Comunităților Europene în cauzele conexate C-350/06 și C-520/06
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

O dispozitie legala care nu ar mai fi aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, a pronuntat o hotarare preliminara de interpretare a dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

In acest sens, angajatul va trebui sa dea in judecata pe angajator pentru ca instanta sa-l oblige sa nu diminueze CO ca urmare a faptului ca acesta s-a aflat in concediu medical...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cate zile de concediu odihna am dreptul daca am fost in medical? Ada30teo Ada30teo Daca am fost in medical 6 luni din 12, daca la finalul anului intru in concediu maternitate la cate zile de concediu odihna mai am dreptul? (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Daca am fost in concediu medical 2 luni mi se modifica numarul de zile de concediu de odihna din contract ( 21 de zile / an)? in sensul ca o sa ... (vezi toată discuția)
Reducere numar zile co pentru concediu medicai ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, concediul medical de sarcina si lauzie , cele 126 zile afecteaza nr de zile de concediu de odihna acordate intr-un an? adica , daca un angajat ... (vezi toată discuția)