avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediu de odihna neefectuat-viceprimar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediu de odihna neefectuat-viceprimar

Buna ziua!
As dori sa stiu daca se poate efectua concediul de odihna de care n-a beneficiat in 2010 un viceprimar, anul acesta.
Dar zilele de concediu din anul 2009,se acorda zile de concediu anul acesta sau se compenseaza cu bani concediul neefectuat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 12:50, 25 Octombrie 2011
Viceprimarul, ca si primarul, are dreptul la concediu de odihna. Au calitatea de angajati si intra sub incidenta Codului mucii, ca un angajat contractual. Codul munci prevede :
ART. 146
(1) Concediul de odihnã se efectueazã în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul urmãtor este permisã numai în cazurile expres prevãzute de lege sau în cazurile prevãzute în contractul colectiv de muncã aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sã acorde concediu, pânã la sfârşitul anului urmãtor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnã la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnã neefectuat este permisã numai în cazul încetãrii contractului individual de muncã.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co. neefectuat lefteriu_adrian lefteriu_adrian Buna ziua. daca in 2009 nu am beneficiat de nici o zi din concediul de odihna, iar in 2010, mi-am luat 10 zile de concediu, e normal sa nu se scada din zilele ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat elam elam Buna ziua! As dori si eu o lamurire daca se poate: un salariat are concediul de odihna pe anul 2008, respectiv o restanta de 8 zile si pe 2009, respectiv 21 ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna in timpul concediului prenatal pedro72 pedro72 Poate fi platit concediul de odihna neefectuat in timp ce salariatul este in concediu prenatal si urmeaza sa intre in concediu pentru cresterea si ingrijirea ... (vezi toată discuția)