avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilirea resedintei unui minor in alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilirea resedintei unui minor in alta tara

Buna ziua
Va rog mult ajutati-ma cu un raspuns. Sunt divortata si am un copil minor, acesta mi-a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila iar tatal lui nu a cerut drept de vizitare in instanta. Pana acum la vizitat prin intelegere amiabila intre noi. Vreau sa ma stabilesc cu copilul in alta tara dar tatal lui nu este de acord. Daca totusi plec cu copilul ce se poate intampla? Ma poate impiedica, am nevoie de acordul lui?

Va multumesc si va doresc o zi placuta.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:22, 25 Octombrie 2011
De iesit din tara , iesiti fara acordul tatalui, in baza hotararii judecatoresti. De stabilit in tara respectiva cu minorul, va trebui sa intrebati autoritatile acolo, pt ca unele state va cer si acordul tatalui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele de vizita(dupa divort) anaida_cristina anaida_cristina Ce se intampla daca nu respect programul de vizita pt ca tatal sa isi vada copilul,stabilit de judecator in urma unui divort.Eu am obtinut custodia copilului ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara copil minor mihaelastela mihaelastela vreau sa merg in concediu cu copilul iar tatal nu ii da semnatura ce pot sa fac?va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Emigrare impreuna cu un copil minor lucille77 lucille77 In cazul in care as obtine o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare a minorului rezultat dintr-o relatie de concubinaj,as putea sa il iau sa ... (vezi toată discuția)