avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat

Buna ziua, poate o persoana care este asociat intr-o societate comerciala X alaturi de un alt asociat, sa fie si asociat unic pe o alta societate comerciala Y?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 15:01, 25 Octombrie 2011
in principiu, poate, insa e important sa se stie daca e si administrator la ambele societati, daca obiectul de activitate al celor doua firme nu e identic sau asemanator, etc.
Cel mai bine, solicitati o intrevedere la Oficiul registrului Comertului si expuneti pe larg problema dvs. in atentia unui consilier de acolo. Veti primi toate lamuririle de care aveti nevoie.
obiectul de activitate este total distinct si nu nu este administrator decat la una din acele societati, insa nu vad relevanta acestui fapt sau de ce ar fi important de stiut? daca , practic sunt doua entitati diferite/doua persoane juridice distincte...
Practic la ORC nu veti intampina proble, a doua societate se poate infiinta chiar daca unul dintre asociati mai este asociat intr-o alta societate. Interdictia este numai atunci cand o persoana este asociat unic, legea interzice ca o persoana sa fie asociat unic in mai multe societati.

Intrbarea are o mare importanta intrucat o persoana poate fi administrator in mai multe societati numai cu acordul asociatilor ambelor societati, iar cu privire la obiectulu de activitate exista sansa sa fiti acuzat de concurenta neloiala daca desfasurati acelasi tip de comert intr-o alta societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana poate fi asociat si/sau administrator la mai multe societati? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma puteti ajuta si anume daca o persoana, cetatean strain, ar putea fi asociat unic si/sau administrator la mai multe ... (vezi toată discuția)
punctul de lucru intr un spatiu inchiriat andrreea01 andrreea01 ma confrunt cu urmatoarea pb...asociatul meu ( 50-50) , suntem doi in firma - srl, nu este de acord sa ne separam.eu vreau sa mi deschis o noua firma cu ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)