avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Folosire abuziva a uscatoriei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Folosire abuziva a uscatoriei

Buna ziua, va rog a ma ajuta urgent cu o problema: locuiesc la etajul 4 a unui bloc, iar vecinul de langa a preluat abuziv uscatoria. Nu a incheiat niciun contract notarial, nu a platit nicio suma colocatarilor, se foloseste de ea ca de un spatiu propriu fara a avea acte, ci doar o intelegere scris de acum cativa ani , care insa stiu ca nu tine loc de contract. Va rog indrumati-ma unde pot face o sesizare in privinta asta. Se pot sesiza organele abilitate sau doar pe cale juduciara se poate recupera acel spatiu?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:19, 26 Octombrie 2011
Sesizati asociatia de locatari si daca nu se rezolva actionati in justitie
Acea uscatorie este a tuturor proprietarilor de pe scara, este o proprietate comuna.
Asociatia de proprietari, prin presedintele sau, comitetul executiv, trebuia sa faca un contract de inchiriere cu vecinul dv. in baza caruia vecinul sa plateasca o chirie care sa intre in fondul de reparatii.
Acolo, la dv. in asociatie, probabil exista multa delasare.
Faceti presiuni pe presedintele asociatiei sa faca un contract de inchiriere si sa ia bani pe dreptul de folosinta sau sa-i ceara vecinului sa elibereze uscatoria pentru a fi folosita de toti ceilalti proprietari, asa cum era destinatia initiala.

Daca comitetul executiv, presedintele, nu iau nicio masura de reglare a situatiei puteti chema asociatia in justitie pentru ca va priveaza, prin neimplicare, de folosirea unui spatiu comun in care si dv. aveti o cota-parte indiviza.
E o problema mai delicata aici . Noi ne-am mutat de putin timp , si am inteles de la locatari ca doamna adimistratoare ar fi " mana in mana " cu persoana in cauza. Cand ma intrebat de asociatia de locatari mi s-a spus ca NU AVEM. Adica nimeni nu s-a implicat , fiecare e de capul lui . Sunt vecini mai dificili pe scara , si s-au separat de cealalta scara .

Deci : nu am cum sa apelez la asociatia de locatari , administratoarea este autoare a multor treburi marsave , locatarii scarii au renuntat la a se mai certa cu respectivul ( deoarece este foarte recalcitrant ) , iar eu nu vreau sa las lucrurile asa , mai ales ca platim toti incalzirea din uscatoria pe care el a transformat-o in camera .

Deci cum nu avem presedinte de asociatie , nu am cum sa presez pe nimeni , iar administratoarea este " mana in mana " cu aceasta persoana .

Unde as putea sa merg in cazul aceasta ? SE poate actiona doar in justitie ?Pot sesiza primaria sau alte organe ?

Va multumesc
Primaria nu prea se baga daca nu aveti asociatie de proprietari.
Stiu si eu ce sa zic? Ca sa incercati in justitie, ma tem ca o sa va coste cam mult pentru ca v-ar trebui un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria blocului lucutza55 lucutza55 buna ziua. locuiesc la parterul unui bloc de proprietari. n uam balcon si singura posibilitate de a usca rufele este uscatoria de la parter. la care are acces ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun bloc kobo kobo In urma cu ceva timp am cumparat un apartament. In actul de v/c era trecuta si un alt spatiu- care facea parte din spatiul comun al blocului. Accesul la acesta ... (vezi toată discuția)
Inchiriere uscatorie parter steldana steldana Locuiesc la parterul unui bloc la care s-a desfiintat asociatia de proprietari acum un an de zile. Spatiul unde asociatia isi desfasura activitatea era o fosta ... (vezi toată discuția)