Acus 3 ani si ceva am avut o factura cu penalitati de intarziere la [ furnizor telefonie mobila]. S-a taiat abonamentul, eu nu plartisem inca factura , si mi-au venit penalitati de 1400 Lei.
Am platit factura restanta ( 300 Lei ) - la sfatul unui expert , zicandu-mi ca penalitatile nu pot atrage sanctiuni grave , daca eu am achitat factura ce reprezinta datoria in sine fara "coada"
In tot acest timp ma sunau cei de la firma de recuperare sa imi achit datoria ramasa ( 1100 lei ) . Ei au scazut din cei 1400 - 300 de lei . Acus o saptamana am raspuns la telefon si au zis sa platesc esalonat cei 1100.
Vreau sa va intreb : dupa atata timp mai sunt valabile aceste penalitati ? Eu stiam ca se prescriu . DE ce in acesti 3 ani nu au demarat nicio actiune ? Pot si executata silit ?
sfatul meu este sa nu mai platiti nimic... mai mult ca sigur ca nu au nici macar contrqactul cu dvs.. si probabil ca nu au nici macar o hotarare judecatoreasca
Ei va suna, ca sa platiti, si ei sa-si ia comisionul. Daca au trecut 3 ani, clar s-a prescris...daca aveau deja hot. def. va puteau intradevar executa si pt. penalitati, dar probabil ca nu au, daca n-au facut-o deja.
Nu cred ca merita sa va complicati, eventual nu le mai raspundeti :)