avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Penalitati factura
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Penalitati factura

Buna ziua ,

Acus 3 ani si ceva am avut o factura cu penalitati de intarziere la [ furnizor telefonie mobila]. S-a taiat abonamentul, eu nu plartisem inca factura , si mi-au venit penalitati de 1400 Lei.

Am platit factura restanta ( 300 Lei ) - la sfatul unui expert , zicandu-mi ca penalitatile nu pot atrage sanctiuni grave , daca eu am achitat factura ce reprezinta datoria in sine fara "coada"

In tot acest timp ma sunau cei de la firma de recuperare sa imi achit datoria ramasa ( 1100 lei ) . Ei au scazut din cei 1400 - 300 de lei . Acus o saptamana am raspuns la telefon si au zis sa platesc esalonat cei 1100.

Vreau sa va intreb : dupa atata timp mai sunt valabile aceste penalitati ? Eu stiam ca se prescriu . DE ce in acesti 3 ani nu au demarat nicio actiune ? Pot si executata silit ?

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 14:01, 25 Octombrie 2011
sfatul meu este sa nu mai platiti nimic... mai mult ca sigur ca nu au nici macar contrqactul cu dvs.. si probabil ca nu au nici macar o hotarare judecatoreasca
Multumesc !

Atunci de ce ma tot suna ? Pot reporta acest lucru undeva ?
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
Patryss_88, utilizator
Ei va suna, ca sa platiti, si ei sa-si ia comisionul. Daca au trecut 3 ani, clar s-a prescris...daca aveau deja hot. def. va puteau intradevar executa si pt. penalitati, dar probabil ca nu au, daca n-au facut-o deja.
Nu cred ca merita sa va complicati, eventual nu le mai raspundeti :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperatori, hartuire naicramtrust naicramtrust buna ziua. Daca cineva ma poate ajuta in privinta lamuririi unei situatii cel putin ciudate. In anul 2005 am cumparat in rate un calculator pentru baiatul meu. ... (vezi toată discuția)
Intreruperea serviciului de telefonie fixa desi plata este la zi larisa33 larisa33 Sunt clienta a companiei RDS de foarte mult timp,mi-am platit toate facturile la timp,nu am avut probleme cu ei.De cateva luni am o sora si mama plecate in ... (vezi toată discuția)
Fimele legale de recuparatori.rog raspuns ponturi ponturi am un debit la fima cosmote pt neefectuarea platii telefonului mobil , in mai anul curnt am primit ultima factura emisa in valoare de 300 ron iar acum in ... (vezi toată discuția)