Sunt clienta a companiei RDS de foarte mult timp,mi-am platit toate facturile la timp,nu am avut probleme cu ei.De cateva luni am o sora si mama plecate in afara tarii si am folosit telefonul fix pentru a le suna.Nu exagerat,pentru ca evident sunau si ele de acolo.
Facturile au inceput sa creasca ,ma asteptam la asta si am platit in medie cam 150 de lei pe luna,fata de 60-80 de lei cum plateam pana atunci.Dar am platit in termen,niciodata nu am depasit termenul de plata.
La sfarsitul lunii mai ma suna cineva de la Bucuresti,informandu-ma ca am de plata o factura de 300 de lei la telefon si in caz de neachitare mi se deconecteaza telefonul fix in 3 zile.
M-am dus la casierie sa intreb daca este adevarat ce mi s-a spus la telefon si mi s-a confirmat ca am depasit plafonul si in cazuri din acestea suna de la Bucuresti si daca nu platesc imi deconecteaza telefonul.Bun,am zis,dar cum sa platesc ceva ce nu stiu,vreau sa vad factura,eu sunt la zi cu plata facturilor,nu pot plati pana nu vad ce am vorbit,si mi s-a spus ca nu conteaza,ei tot vor deconecta telefonul,lucru pe care l-au si facut in cateva zile.
Intre timp a venit si factura cu scadenta la 30 iunie care,surpriza,are valoarea de 250 de lei.M-am bucurat la inceput ca am zis ca poate s-au inselat dar cand sun la ei mi se spune ca acei 300 de lei sunt separati de aceasta factura.Pai si de ce nu mi s-a emis factura si pentru aceasta suma?Nu mi s-a raspuns,mi-au spus iar poezia cu depasirea plafonului,si ca in caz ca nu am mai vorbit la telefon in luna mai mi se va scade la factura urmatoare.Eu nu mai inteleg nimic,e legal sa mi se ceara sa platesc o factura neemisa?Doar ca asa apare la ei in calculator?Si ca ar fi ceva de genul o factura din bucati,adica ce am platit in fiecare luna nu a fost de ajuns,au mai ramas bucatele de plata.Eu nu am mai auzit asa ceva.
Va rog frumos,un sfat!
Nu este legal sa va solicite sa achitati ceva fara factura emisa de prestatorul de servicii. Problema deconectarii este caz de litigiul, unde Dv. va puteti considera parte civila pagubita de serviciile contractate, de-si Dv. v-ati respectat termenele de plata conform cu facturile primite. Nici o plata legala nu se poate solicita telefonic...ci numai prin facturi sau alte instrumente bancare..#-o