buna ziua. Daca cineva ma poate ajuta in privinta lamuririi unei situatii cel putin ciudate. In anul 2005 am cumparat in rate un calculator pentru baiatul meu. 1000 lei ( de fapt la vremea aia erau 10 milioane) . In primul an de plati am facut si plati corecte ,la timp,dar am avut si unele intarzieri. Cand am avut doua rate ( una neplatita si urmatoarea intarziata) am fost bombardat de catre creditor cu telefoane. Dupa un an de plati chinuite si mii de apostrofari din partea creditorului am avut posibilitatea sa platesc mai mult. Rata era de 430.000 lei ( 43 lei actuali) . Repet ,platisem deja cam 11 luni aceasta rata ( cu intarzieri sau nu) ,apoi am avut 4 plati consecutive de 2 milioane lei (200 lei actuali). Dupa calculele mele eram foarte aproape sa achit integral creditul. Platile de 200 lei recunosc ,nu au fost facute lunar. Spre exemplu plateam luna 200 si luna urmatoare nimic. Apoi ma sunau si ma certau ,foarte agresiv ca nu am platit. Incercam sa le explic ca desi nu am platit cei 43 platisem inainte 200 ,ceea ce teoretic ma scutea de plata urmatoarelor 4 luni ,eventual. In cele din urma ,dupa lungi certuri am reusit sa ii conving ca sumele pe care le achitasem deja totalizau mai mult decat ar fi trebuit sa am eu achitat la acea vreme,adica eram in avans cu platile. Toate discutiile erau purtate telefonic,de cate ori am solicitat in scris acuzatiile lor,nu o faceau niciodata. Cam prin anul 2009 m-au lasat in pace desi eu stopasem platile inca din 2007. Dupa lungi discutii le-am solicitat in scris sa imi spuna : valoarea totala initiala a creditului ,cat am achitat pana la acel moment si cat mai am de achitat. Nu am primit niciodata acest raspuns si ulterior au renuntat. Repet ,in opinia mea eram foarte aproape de a achita valoarea totala. 5 ani si jumate dupa aceea am stat linistit ,nimeni nu m-a deranjat. Incepand cu ultima decada a lui 2013 am inceput sa fiu contactat de o alta firma,care a cumparat-o pe cea initiala,sau fac parte din acelasi grup...habar nu am si nu am inteles exact. Nu stiu cine sunt,nu am auzit de ei,nu am avut o colaborare cu ei ,sau obligatii,relatii contractuale. Astia sunt mult mai agresivi si imi spun ca am datorii la ei. Dupa foarte multe discutii in van ,le-am solicitat acelasi lucru ,in scris . Sa imi spuna in scris de unde provine o eventuala datorie,cat am achitat,cat a mai ramas si cum au ajuns ei la sumele solicitate. Permanent ei refuza sa ma informeze in scris aceste lucruri. Ma tot ameninta ca ma vor suna si de 3 ori pe zi. De doi ani sunt plecat din tara si apelurile lor ma costa de ma ustura. Sunt extrem de agresivi si nu vor sa justifice cu absolut nimic actiunile lor. Stie cineva cum as putea sa ii potolesc ? Daca sunt raportat la biroul de credit abuziv,cum pot sa sterg actiunea lor . Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
GermanAlex , utilizator
16:03, 13 Februarie 2016