Buna as avea si eu o intrebare, tocmai a fost restituit imobilul in natura noului proprietar dupa lungi si interminabile procese si as vre sa stiu cum ne poate proteja legea pe noi chiriasii de a nu ne jegmanii la plata chiriei. Pt ca proprietarul spune ca este absurd sa mai platim o chirie ca si cea de la primarie. OK am inteles dar nici nu cred ca poate sa ceara cat vrea el. In instiintarea de la primarie era scris de respectarea prevederilor art.31 din OUG nr.40/1999 modificata prin legea nr.241/2001, ati putea sa-mi explicati mai pe inteles aceasta lege sa nu ma las prostita de ei. Daca se poate sa-mi raspundeti cat mai repede ca trebuie sa-i dau si eu un raspuns pt a putea incheia contractul de inchiriere. Va multumesc mult pt ajutor.
Cuantumul chiriei se stabileste prin acordul partilor. Contractul se incheie in forma scrisa si in acesta sunt mentionate conditiile inchirierii. Legile pe care le invocati au legatura cu plata impozitelor catre stat de proprietar, respectiv combaterea evaziunii fiscale.