avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cum ajungi sa profesezi dupa terminarea Facultatii de ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cum ajungi sa profesezi dupa terminarea Facultatii de Drept?

Stai linistit,daca se poate spune asa, ca tine suntem multi !!!
E o problema generala a societatii noastre care seamana din ce in ce mai mult cu o JUNGLA !
Sper ca acest subiect va atrage atentia atat a incepatorilor (ca mine) cat si a celor care au reusit sa profeseze in oricare dintre forme (stagiar sau definitivat). Cum poti ajunge sa profesezi cand exista atata confuzie? Practic daca nu cunosti pe cineva care sa aiba experienta in acest domeniu, nu prea ai cum sa faci ceva. Recunosc ca este bine sa existe o perioada de stagiatura, dar este greu sa ajungi sa fii luat sub ,,aripa protectoare'' a unui consilier juridic. Nu stiu ce sa fac, ma gandesc sa caut un birou de C.J. poate gasesc pe cine care sa-mi raspunda la intrebarile pe care am sa le pun. Poate se ofera sa-mi asigure indrumarea, dar sunt cam slabe sansele sa gasesc o astfel de persoana fara sa mi se ceara o ,,mica'' recompensa cu toate ca eu sunt dispusa ca car geanta si sa redactez ce acte ar dori indrumatorul, pt ca vreau sa trec de cei 2 ani de stagiatura obligatorii, pt ca apoi sa fac ceea ce imi doresc, fara constrangeri, adica sa profesez ca si Consilier Juridic. Va multumiesc anticipat pt raspunsuri si sfaturi.
Nu sunteti singur/a in aceasta situatie. Dupa ingramadeala din `89 s-au infiintat o puzderie de Fac. de drept, pt. a scoate pe banda cat mai multi juristi.
Important este sa gasiti o S.C. unde sa va puteti desfasura activitatea. Cam greu, dar straduiti-va! Abia acum va incepe lupta pt. existenta.
P.S. Contactati o asociatie profesionala de juristi din localitatea unde sunteti, poate va vor ajuta ei! Bafta!
Problema cea mai mare nu cred ca este gasirea unui indrumator ci gasirea unui post de consilier juridic in cadrul unei societati, pt ca din statut se intelege in final ca daca nu iti gasesti de munca NU POTI FI CONSILER JURIDIC. Din fericire pt mine eu nu ma gasesc in situatia aceasta, dar am intrebat la Colegiu ce se intimpla cu un consilier caruia ii inceteaza contractul individual de munca si mi s-a raspuns ca este suspendat. Deci, pe cale de consecinta, cel care nu are un contract de munca nu poate fi consilier juridic. Asa ca mai intai iti urez bafta sa gasesti de lucru si dupa aceea sa te gandesti la un maestru.

Anonymous a scris:
Asociatia e-F.Cons a lansat pentru membrii sai un Ghidul "Cum sa devii consilier juridic"destinat studentilor si absolventilor.

Pentru detalii, poti consulta
[ link extern ]

cum ajungi sa profesezi dupa terminarea facultatii de drept

Alte discuții în legătură

Consilierul juridic stagiar isi poate face societate profesionala? anonim anonim consilierul juridic stagiar isi poate face societate profesionala unde sa-si faca stagiatura. statutul cj nu interzice. pareri ... (vezi toată discuția)
Ce specializari juridice se pot exercita dupa facultate marciuc marciuc dupa absolvire ce poti deveni ca apoi sa dai la inm dupa 5 ani?pt examen de notari trebuie sa dai dupa 5 ani ?inafara de avocat ce mai poti fi?stagiatura se ... (vezi toată discuția)
Salariu avocat sau consiler juridic valica_21 valica_21 urmeaza sa dau licenta peste 2 saptamani si nu stiu ce o sa fac mai departe.as dori sa ma sfatuiasca cineva daca e mai bine avocat stagiar sau sa merg spre o ... (vezi toată discuția)