avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Un cetatean chinez are nevoie de viza sau de invitatie ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Un cetatean chinez are nevoie de viza sau de invitatie in Romania?

Buna ziua,
Pentru ca un cetatean chinez sa intre in Romania, are nevoie de viza sau de invitatie? Ma ajutati, va rog, cu un temei legal/procedura de obtinere?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:29, 7 August 2013


Cetăţenii chinezi posesorii de paşapoarte turistice au nevoie de viză pentru a călători în România.

Pentru vize de scurtă şedere (până la 3 luni), cetăţeanul chinez poate aplica direct la Ambasadă, dacă are o viză Schengen valabilă (sau pentru orice alt stat care nu necesită viză pentru UE), prezentând invitaţie, asigurare medicală, rezervare bilet de avion, rezervare hotel.

In situaţia în care nu deţine viză Schengen, este obligatorie obţinerea unei invitaţii tipizate aprobate de Oficiul Român pentru Imigrări, din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, sau o invitaţie simplă depusă la Direcţia Relatii Consulare - MAE.

Pentru vize de lungă şedere este obligatorie obţinerea avizului Oficiului Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

Cetăţenii chinezi posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu nu au nevoie de viză pentru perioade de până la 90 de zile.


[ link extern ]

Pentru cazul in care nu are viza Schengen, informaţii generale privind obţinerea vizelor de intrare în România şi regimul călătoriilor în România gasiti aici:

[ link extern ]
Buna ziua,

Am facut in urma cu ceva timp o invitatie in scop de vizita prietenei mele de origine chineza, pentru vreo 25 de zile, a fost aprobata, totul a fost ok, insa cei de la ORI mi-au spus ca maximul este o luna.
Acum vreau sa fac din nou acelasi lucru, dar pentru o perioada mai lunga.
Am citit despre viza de scurta sedere (pana la 3 luni) dar nu stiu cum sa o fac, procedura este exact aceeasi ca si la invitatia pentru vizita? (obtin invitatia de la ORI, pregatind dosarul pe care ei il solicita)
Sau este o alta procedura pentru ca viza sa fie pe 3 luni?
Fiindca teoria este relativa, iar practica pare sa faca totul imposibil.

O alta intrebare care ar trebui sa fie probabil in alt topic:

In cazul in care constituim impreuna un SRL cu 2 asociati (un business mic, dar real) se poate ca ea sa obtina viza de business sau ceva de genul asta?
Si daca asta este o solutie, care sunt pasii?

*Mentionez ca am luat in calcul si alte tipuri de viza:
-student (minim 2000 eur/an),
-munca (f costisitor si complicat, nimeni nu e dispus sa se complice cu angajarea)
-casatorie (pe care vreau sa o mai aman vreun an)

De aceea m-am gandit la varianta cu SRL pe care oricum o avem in plan.
Mai stie cineva alta varianta?

Multumesc,


Referitor la viza:
Poate durata aprobata a primei vize a depins de dovada mijloacelor de intretinere prezentata, ce suma era pe extrasul de cont atasat invitatiei? Ar fi trebuit sa fie destul de mare ca sa o obtineti pe 3 luni – cateva mii de euro sau echivalentul lor in lei.

Procedura pentru obtinerea unei vize pe 3 luni este aceeasi insa repet, durata pentru care i se acorda depinde in opinia mea de acea dovada a mijlocelor de intretinere pe care o puteti prezenta – dumneavoastra, prietena sau amandoi.


Despre sederea in Romania pentru activitati comerciale cititi aici:
[ link extern ]

Un topic de unde puteti afla informatii daca doriti sa infiintati un SRL cu asociat strain gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Cred ca ar fi mai bine sa cititi prima data topicul :)
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean roman cu cetatean chinez sergioand sergioand As dorii niste raspunsuri daca se poate: As dorii sa ma casatoresc u o persoana cu cetatenie chineza , momentan nu sunt in tara , as dorii sa stiu cum pot ... (vezi toată discuția)
Viza romana pentru cetatean libanez vizaromania vizaromania Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie. Prietenul meu este cetatean libanez, avand viza Schengen valabila 2 ani. La consulatul Romaniei ... (vezi toată discuția)
Viza in romania serady serady Buna ziua, As dorii sa stiu cum pot sa obtin o viza in Romania pentru un termen de 3 luni pentru o persoana rezidenta in China! Va multumesc! (vezi toată discuția)