avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei militare

am iesit anticipat la pensie militara in anul 1999 cu pensie de serviciu cf ordonantei guv nr.7/1998,
din august 2000 am lucrat cu vechime neintrerupta (lucrez si in prezent)
as vrea sa stiu daca cf prev OUG1/2011 si HG nr.257/2011 la recalcularea pensiilor care se face acum la M.Ap.N trebuie sa depun si o adeverinta cu datele stagiului de cotizare si a punctajului mediu ,eliberata de casa judeteana de pensii (perioada lucrata intre anul 2000 si pana in prezent), in vederea recalcularii pensiei de serviciu .
as vrea sa-mi spuneti daca exista o data limita de depunere a acestor acte la M.Ap. N Casa de pensii sectoriale.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:56, 27 Octombrie 2011
MApN a finalizat recalcularea pensiilor. Perioada lucrata ulterior pensionarii este luata in calcul la recalculare numai daca solicitati aceasta si depuneti documente in acest sens. Mult succes!
In primul rand va rog sa accesati link-ul de mai jos si sa cititi toata discutia. O pastrez pe prima pagina a forumului "Pensionari..." special pentru dvs.
www.avocatnet.ro/content/for...

In prezent, prin efectul legii, sunteti beneficiar de pensie pentru limita de varsta. In aceasta calitate si in temeiul art. 107, alin. (4) din Legea nr. 263/2010 puteti solicita recalcularea drepturilor de pensie prin adaugarea stagiilor si veniturilor realizate dupa pensionare.

Cererea de recalculare o faceti separat, ea nu are legatura cu procedura prevazuta in OUG nr. 1/2011. Impreuna cu cererea depuneti si adeverinta de stagiu eliberata de casa de pensii. Aceasta adeverinta nu va cuprinde perioade anterioare datei de 1 aprilie 2001, intrucat doar de atunci exista evidenta informatizata la casele de pensii.

Nu exista o data limita pana la care sa puteti solicita adaugarea stagiilor si veniturilor realizate in sistem public, ulterior pensionarii din sistem militar. Puteti sa solicitati recalcularea pensiei cand doriti dvs.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare si adaugare stagii de cotizare dupa pensionare poenaru12 poenaru12 Buna ziua, ma numesc Poenaru Costica si as dori raspuns la problema mea: (adresa de E-mail :costicapoenaru@gmail.com.) -Sunt pensionar militar trecut in ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor - valorificarea stagiilor de cotizare realizate dupa pensionare DIMITRIU DIMITRIU Sunt nascut la 25.11.1959 , pensionar militar din iunie 2005 . Am stagiu de cotizare ca militar 26 ani si 8 luni ( include si scoala militara ) Conditii ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei militare ContSters149028 ContSters149028 Prevederi - [i] Hotararea nr. 257 din 20 martie 2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de ... (vezi toată discuția)