avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata MAI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata MAI

va rog sa imi raspundeti daca varul meu care are urmatoarele date poate iesii la pensie anticipat?
Data nasterii,03.03.1962,vechime in serviciu,14 ani si 5 luni din care efectiv ca militar.Total vechime 20 ani si 5 luni,vechime pentru care se acorda spor,12 ani si 5 luni.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:23, 27 Octombrie 2011
roxana_47 a scris:
Data nasterii,03.03.1962,vechime in serviciu,14 ani si 5 luni din care efectiv ca militar.Total vechime 20 ani si 5 luni,vechime pentru care se acorda spor,12 ani si 5 luni.

Nu inteleg stagiile realizate. Va rog sa reveniti si sa precizati daca am inteles bine stagiile citate mai sus:
-14 ani si 5 luni cadru militar;
-total stagiu realizat 20 de ani si 5 luni.

Unde a mai lucrat varul dvs. pana la 20 de ani si 5 luni, in sistem public sau in sistem militar? Pentru ce perioada se acorda un spor de 12 ani si 5 luni?

De asemenea, va rog sa cititi mai jos (este art, 3, alin. 1, lit. q din Legea nr. 263/2010) si sa-mi spuneti daca varul dvs. a realizat stagii in situatiile prevazute acolo si, daca a realizat, sa precizati aceste stagii cat mai exact, in ani si luni
1. a avut calitatea de cadru militar in activitate;
2. a indeplinit serviciul militar ca militar in termen, militar cu termen redus, elev al unei scoli militare/scoli de agenti de politie sau student al unei institutii de invatamant din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala pentru formarea cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, cu exceptia liceului militar;
3. a fost concentrata sau mobilizata ca rezervist;
4. a fost in captivitate;
5. a avut calitatea de functionar public cu statut special in institutiile din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, precum si din sistemul administratiei penitenciare;
6. a avut calitatea de militar angajat pe baza de contract si/sau de soldat si gradat voluntar;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare pentru militari Dreptul muncii Dreptul muncii Cat este varsta de pensionare pentru militari, acum cu noua lege a pensiilor? A ramas la 55 ani sau este la 60 de ani, pentru fiecare caz in parte (in functie ... (vezi toată discuția)
Pensie militara anticipata fabi_arina fabi_arina Sunt cadru militar cu 20 ani vechime in sistem si 8 ani ca civil, am varsta de 45 ani. Pot sa ies la pensie? In ce conditii? Multumesc. (vezi toată discuția)
Pensie dupa 24 ani de munca? hermione71 hermione71 Buna ziua... doresc sa stiu daca pot iesi la pensie dupa 24 ani de munca, din care 18 in jandarmerie... iar din acestia, 13 ani au fost ca militar (sergent) ... (vezi toată discuția)