avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot lua 2 suspendari ... stiu ca e o iluzie ... da as ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot lua 2 suspendari ... stiu ca e o iluzie ... da as vrea sa visez in continuare .

AM o suspendare de 1 an pentru inselaciune in forma continuata , fals sub semnatura privata , fals in inscrisuri oficiale . In termenul de incercare am comis o noua fapta . Suna acuzat de frauda informatica , fals sub semnatura privata , fals in inscrisuri oficiale , constituire si aderare la un grup infractional organizat . Prejudiciu 102.000 euro . Si mai rau ma considera pe mine capul retelei . Adevaratul cap nu a fost de gasit ... si am ramas eu. eu fiind cel care facea falsurile si le distribuia sagetilor. In acelasi timp mai am un proces mai vechi pentru infractiuni economice dar fapa cu infractiunile economice e dinainte sa imi iau suspendarea. Imi fac sperante deoarece am fost pus in libertate dupa 3 luni de arest .... desi nu credeam ca o sa se intample asta avand in vedere ca am suspendare . Astept o parere .. multumesc
Cel mai recent răspuns: romacon , utilizator 01:06, 28 Octombrie 2011
Nu cred ca e nevoie sa de citate din codu penal .... l-am invatat si eu pe de rost . Idea e in felul urmator ... in 2009 am primit o suspendare pentru fapta comisa in 2009 de 1 an cu 3 ani termen de incercare .... in 2010 mi s-a deschis un proces de fraude economice pentru o fapta comisa in 2005 . SI acum am fost arestat de DIICOT intrun dosar de frauda informatica .... Am fost eliberat dupa 3 luni de arest si ma judec in stare de libertate . Stiu destul de bine ca e greu sa se dea 2 suspendari ... dar am intalnit cazuri cu 3 suspendari consecutive pentru fapte destul de urate .... Am si un avocat destul de bun zic eu ,,, sau cel putin destul de scump .... dar insist sa aud si alte pareri .... Cam cat timp as putea sa lungesc procesele astea ... Eu merg pe idea de a astepta noul cod penal .. in speranta ca v-a intra
Cazurile in care ar fi posibila inca o suspendare ar fi ca a doua infractiune sa fie comisa din culpa.Exclus in cazul dvs. Si, ipotetic vorbind, intrucat este imposibil ca pentru infractiunea din 2005 , in urma contopirii( fiindca se pare ca prima suspendare se va anula, urmand ca, la momentul ramanerii definitive a hotararii pentru infractiunea informatica , sa se anuleze condamnarea cu suspendare si sa se contopeasca cu pedeapsa pentru noua infractiune aplicandu-se pedeapsa cea mai grea, la care se poate adauga un spor de pedeapsa) , sa aiba o pedeapsa rezultanta care sa nu depaseasca 2 ani.
Deci , nu va faceti iluzii, insa, ramneti optimist totusi :)
Din punctul meu de vedere ai o mare sansa sa scapi fara sa faci nici o zi de inchisoare. Modalitatea in care s-ar putea intampla toata treaba asta e urmatoarea. Intr-adevar ti se va revoca suspendarea conditionata care ai primit-o in 2009, dar este important sa se analizeze dipozitiile art 85 alin 3.
Ce se intampla efectiv: te judeca pentru faptele din 2005, ti se da o pedeapsa, care se contopeste cu cea pt care ai fost condamnat la un an, daca aceasta rezultanta nu v-a depasii 2 ani( si ai mari sanse sa nu depasesti 2 ani din punctul meu de vedere), ti se va da o noua suspendare a exexutarii in conformitate cu art 81.Daca suntem pesimisti si ti se va da o pedeapsa mai mare pentru infractiunile din 2005, vei putea cere o suspendare sub supraveghere conform art 86^1, pentru ca anterior ai fost condamnat la o pedeapsa ce nu depaseste un an, cu conditia ca noua pedeapsa sa nu fie mai mare de 3 ani( pentru ca inteleg ca presupun este tot un concurs si in 2005) sau 4 ani daca e o singura fapta. Deci pana aici ai scapat de un dosar. De aici incolo trebuie tergiversat cel de-al doilea dosar( cu diicot-ul), avand in vedere ca nu s-a inceput judecarea ci doar urmarirea penala impotriva ta, se presupune ca v-a mai trece o perioada buna de timp pana cand vei fi judecat si eventual condamnat. In esenta trebuie sa treaca 4-5 ani pana cand te vei reabilita, o data reabilitat, daca vei fi gasit vinovat pentru faptele pt care esti cercetat acum de DIICOT vei putea cere dinou suspendarea conditionata, sau suspendarea sub supraveghere, in conformitate cu art 38 coroborat cu 81 lit b sau 86^1 lit 38.
Parearea mea in esenta termina repede dosarul din 2005. Tergiverseaza-l cat mai mult pe cel mai nou, si stai cuminte cativa ani, pentru a scapa fara sa faci nici o zi de inchisoare.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare cu executare la locul de munca sau inchisoare? Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua Ce sanse am daca am o suspendare de doi ani si am comis o infractiune ca sa se revoce suspendarea si printr-o noua pedeapsa aplicata sa primesc cu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune-alcool animacikaa animacikaa daca sunt in termen de incercare (condamnat pt inselaciune) si in perioada de incercare sunt prins conducand masina in stare de ebrietate voi fi condamnat ca ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare in termenul de incercare? daniela_dany88 daniela_dany88 Sotul meu a condus fara permis si a fost prins, i s-a dat o pedeapsa de 10 luni cu suspendare. Acum cateva luni a condus iarasi fara permis si a fost prins. Ce ... (vezi toată discuția)