avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Utilizarea formularului A1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Utilizarea formularului A1

O societate din Romania angajeaza, cu contract de munca cu timp partial - 2 zile pe luna, pe perioada nedeterminata, un cetatean ceh. Angajatul ceh mai are un contract de munca la o societate din Germania, pentru care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Republicii Cehe. Societatea din Germania a primit formularul A1 pentru angajatul ceh, care desfasoara activitatea predominanta in Cehia. Acest salariat si-a luat angajamentul prezentarii formularului A1 inclusiv angajatorului din Romania. Mentionez ca cehul are NIF obtinut in Romania.

Va rog sa ma ajutati in cazul a doua situatii distincte :

1. In situatia in care angajatorul nu primeste formularul A1, care este legislatia aplicabila, care sunt contributiile care se calculeaza pentru acest salariat si in ce stat se platesc acestea?

2. In situatia in care cehul aduce formularul A1, care este legislatia aplicabila, unde se plateste impozitul pe venitul din salar, cum se calculeaza contributiile sociale, care sunt cotele procentuale ale acestora si in ce tara se achita acestea? Cum se declara aceste contributii? Care este procedura de utilizare a formularului A1, unde trebuie prezentat acesta si care sunt eventualele declaratii care trebuiesc intocmite in aceasta situatie.

In speranta unui raspuns util, va multumesc.

Alte discuții în legătură

Formular a1 petro1982 petro1982 Buna ziua!Am citit deja multe informatii despre formularul A1 si totusi nu reusesc sa inteleg de ce firma la care urmeaza sa ma angajez imi cere asa ceva,nu-i ... (vezi toată discuția)
Obtinere a1 muncitori detasati in ue nicoletachiorescu nicoletachiorescu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema de obtinere a formularului A1 Suntem o SRL care are un contract cu o PJ din Germania pentru efectuarea de ... (vezi toată discuția)
Detasare pe baza formularului a1 nicostaicu nicostaicu Buna seara Va rog daca ma poate ajuta cineva referotor la detasarea angajatilor pe baza formularului A1? O firma cu sediul in Romania, detaseaza oameni pe ... (vezi toată discuția)