avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formular A1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formular A1

Buna ziua!Am citit deja multe informatii despre formularul A1 si totusi nu reusesc sa inteleg de ce firma la care urmeaza sa ma angajez imi cere asa ceva,nu-i vad rostul din punctul meu de vedere de aceea v-as ruga sa ma lamuriti d-voastra cei care detineti informatii si cunoasteti detalii despre situatii ca a mea.
In prima saptamana din Mai voi semna un contract de munca cu o firma din Cehia care este subsidiara a unei mari firme din Olanda si in cadrul careia imi voi desfasura activitatea pentru firma mama din Olanda(detasat).Printre actele necesare in vederea angajarii ei mi-au cerut sa aduc si acest formular A1,ba chiar mi-au si mentionat unde se elibereaza respectiv casa nationala de pensii..din Romania!!!Nu-i vad rostul atata timp cat eu nu voi avea un contract de munca cu o firma din Romania,care sa imi plateasca contributiile sociale catre statul roman..Deci va intreb pe d-voastra,exista posibilitatea ca prin intermediul acestui formular contributiile mele(impozitate din salar)sa ajunga la statul roman iar eu sa fiu asigurat in continuare in Romania?Sincer mi-ar conveni situatia asta intrucat sunt casatorit si am 3 copii minori care locuiesc in Romania si pentru care mi se cer deseori adeverinte precum ca sunt asigurat ,la gradinita,medic de familie,etc..Stiu ca poate suna a aberatie,dar altfel nu vad de ce mi-ar cere ei niste acte de la statul roman:O .Mentionez ca celelalte acte necesare in vederea angajarii,gen fisa medicala,aviz psihologic,cazier..sunt valabile cele emise in Romania,ce parere aveti de asta?
As mai dori sa adaug ca in prezent inca lucrez la o firma din Romania dar care exact ca in situatia de mai sus este subsidiara a unei firme din Olanda,firma pentru care desfasor activitatea cca 10 luni din an detasat in strainatate iar ei nu mi-au cerut niciodata formularul respectiv,ma intreb de ce?
Va rog sa imi dati un raspuns cu care sa ma pot prezenta in fata celor din Cehia la angajare,atunci cand vor intreba de A1!Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:17, 27 Aprilie 2014
Formularul A1 se obtine dintara , numai daca sunteti detasat de angajatorul roman intr-un stat membru UE.

In cazul dvs, c.i.m. il incheiati cu un angajator din Cehia , ceea ce inseamna ca acest formular nu va poate fi de folosit.

Daca sunteti detasat din tara in Cehia, atunci da.
Va multumesc pentru raspuns freeelis!Nu,nu voi fi detasat din Romania,imi voi incheia activitatea in Romania.Voi fi angajat in Cehia iar firma Ceha ma va detasa in Olanda,Romania nu are de a face cu nimic in toata povestea asta de aceea nu inteleg eu de ce cer ei acest formular din Romania..
Totusi , puteti intreba si la Casa de pensii de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizarea formularului a1 enco enco O societate din Romania angajeaza, cu contract de munca cu timp partial - 2 zile pe luna, pe perioada nedeterminata, un cetatean ceh. Angajatul ceh mai are un ... (vezi toată discuția)
Scutire cass pe chirii daneliuc daneliuc am rezidenta in Italia si am asigurare medicala in Italia dovedita cu un card [tessera sanitaria]. Este aceasta documentul portabil cerut de ANAF prin ord ... (vezi toată discuția)
Formularul a1 corciovei corciovei #-o lucrez in olanda cu acest formular si nu stiu prea multe despre asta .De cand a aparut acest formular sefii mei imi acorda un salariu de 1400euro ... (vezi toată discuția)