avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme cu societatea de asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme cu societatea de asigurare

Buna ziua,
As dori un sfat in legatura cu un accident in care eu sunt cel pagubit, cel vinovat si-a recunoscut vina, politia a fost la locul accidentului si a intocmit proces verbal celui vinovat. Asigurarea insa a intors dosarul de la plata pe motiv ca trebuie sa il tina 90 de zile in verificari. Cum as putea sa scurtez aceasta perioada? Mentionez ca este vorba de un tir, singurul care il detine societatea noastra de care ma ocup eu si sotul. Nu avem alte venituri si ar insemna o nenorocire pentru noi sa stam 90 de zile. As dori sa mai spun ca domnul vinovat nu a contestat pv in schimb domnul de la asigurari la chemat la sediu si i-a spus sa semneze o cerere precum ca nu este de fapt vinovat, altfel soc de asigurari il v-a da pe el in judecata.
Evenimentul s-a intamplat pe 2 oct. 2011 iar asiguratorul si-a chemat asiguratul pentru cerere pe 20 oct. 2011. Ce inseamna si ce efect are aceasta cerere?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 18:08, 30 Octombrie 2011
Daca cumva este vorba despre [EDITAT] atunci sa stiti ca tergiverseaza si nu veti primi bani decat dupa ce ii dati in judecata. De asemenea multe alte societati procedeaza asa cand vine vorba sa plateasca despagubiri substantiale. Daca nu aveti casco o sa asteptati dupa ei caci ei au posibilitatea sa tergiverseze 90 de zile. Daca aveti casco atunci o faceti pe casco urmand ca societatea care v-a asigurat casco sa se judece cu ei, actiune in regres, si sa obtina despagubirea. Angajati un avocat care sa studieze problema imediat altfel veti obtine destul de greu despagubirea.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Daca cel vinovat de accident nu achita de buna-voie despagubirile il puteti chema in judecata, si in cadrul procesului sa introduceti si societatea de asigurari. Cei doi vor fi obligati la plata despagubirilor catre dvs prin hotarare judecatoreasca. Din pacate firmele de asigurari incearca sa traga de timp cat de mult pot si depagubirile de multe ori nu sunt stabilite obiectiv, de aceea singura solutie pentru pagubiti este sa apeleze in instanta. In fata instantei de obiecei asigurarile pierd, fiind obligate sa achite despagubirile si cheltuielile de judecata pagubitului.
Din pacate pentru asigurati, asiguratorii au acest drept de a face verificari si sunt obligati sa va anunte rezultatul acestora.Daca nu sunteti multumita va puteti adresa unui avocat pentru actionare in instanta.
Nu uitati ca CSA traieste din contributiile firme1lor de asigurare si atunci le-a facut aceasta facilitate de a facecverificari proprii timp de 90 de zile. Singura modalitate este sa actionati asiguratorul vinovatului in instanta sau daca aveti CASCO sa va repararti masina pe CASCO si apoi va fi treaba lor sa recupereze banii de la vinovat.
Probabil ca ar trebui sa asteptati cele 90 de zile ca sa aveti raspunsul asiguratorului.
Daca asiguratorul va plateste reparatia masinii, atunci reparati-o. Ar fi bine sa va obisnuiti cu ideea ca cel putin 4 luni nu veti folosi TIR-ul.
Doar daca asiguratorul refuza sa va plateasca reparatia, il puteti da in judecata pe asigurator deoarece, cu el aveti relatii contractuale. Eventual, persoana care a provocat accidentul poate fi chemata in garantie, alaturi de asigurator, pentru a-i fi opozabila hotararea judecatoreasca.
Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat de acum, ca sa poata face notificarile catre asigurator si actiunile in timp util.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
dana13, utilizator

Alte discuții în legătură

Asigurătorii nu se pun de acord în privința vinovăției șoferilor, prin urmare nu plătește niciunul. cum se poate recupera paguba? Lorenafaur Lorenafaur Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi in urmatoarea problema: In cursul lunii aprilie 2018, autoturismul unei societati a fost implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Asigurătorul meu a respins dosarul de daună pentru că, din cauza șocului și din neștiință, am preluat vina accidentului asupra mea. ce pași trebuie să urmez acum? georgells georgells Buna seara. Acum 3 luni de zile am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-un sens giratoriu. Eu, proprietarul unui autoturism eram pe banda din ... (vezi toată discuția)
Viraj stanga versus depasire coloana pe linie continua. cine este vinovat? r_a_henegar r_a_henegar Va supun spre dezbatere si consiliere urmatoarea speta: Drum national. Zona de actiune a indicatorului \"Depasirea interzisa\". Linie continua (intrerupta ... (vezi toată discuția)