Buna ziua.Va rog sa-mi precizati daca pot solicita indemnizatia pentru somaj in urmatoarea situatie:
am contract de munca pe durata nedeterminata din 2006.In anul 2011 lunile februarie martie contractul de munca mi-a fost suspendat societatea incetand temporar activitatea.In lunile aprilie -mai 2011 am avut program redus de lucru respectiv 4 ore/zi.Incetarea contractului urmeaza a fi facuta cu data de 01 noiembrie a.c. firma restrangandu-si activitatea.
Va multumesc
Da. Trebuie sa aveti perioada de cotizare dintr-un contract de munca in 12 luni, nu neaparat consecutive, din ultimele 24 luni calendaristice.
Mergeti de pe acum la somaj si vedeti ce acte trebuie sa contina dosarul pentru ca timpul de depunere, dupa 1 noiembrie 2011 e de 10 zile, daca vreti sa primiti ajutorul de somaj de cand vi se inceteaza contractul de munca. Altfel veti primi ajutorul de cand depuneti cererea cu acte, adica mai tarziu. E si un formular care trebuie completat de angajator.
Aveti grija si la calculul stagiului de cotizare pentru somaj, intrucat aveti si perioade lucrate cu timp partial ... de exemplu, doua luni lucrate cu timp partial de 4 ore inseamna o luna lucrata cu norma intreaga ... stagiul minim de cotizare de 12 luni este pentru c.i.m. cu norma intreaga ...
Ajutor de somaj
ionelsoare
Buna ziua,
Am o problema in ceia ce priveste acordarea ajutorului de somaj, si anume:
- am fost incadrat in invatamnt pe perioada 1 septembrie 2011-31 ... (vezi toată discuția)