Buna ziua!
Este posibil ca , in urma contractarii unui credit in 2005, debitorul sa fie executat silit pentru neexecutarea obligatiei? Dupa Codul Civil, termenul de prescriptie este de 3 ani de la data trimiterii unei somatii de plata. Pe de alta parte, Banca X, in calitate de creditor, a vandut creanta unei societati de recuperare creante in 2009, iar actualmente debitorul este anuntat si amenintat telefonic de neplata creantei.
Ce se poate face in acest caz din punct de vedere juridic? Se merge pe termenul de prescriptie si ca urmare, debitorul nu mai poate fi obligat sa plateasca?
Va multumesc!
Dupa stiinta mea contractul de credit este titlu executoriu, si drept urmare unitatea bancara poate incepe procedura executarii silite.
Cand veti fi executat silit, formulati contestatie la executare atat la titlu cat si la executarea silita insasi, aparandu-va pe fond prin invocarea prescriptiei exctinctive,
Prescriptie extinctiva
babau
Procedura de executare silita a inceput in anul 2005 luna octombrie, prin comunicarea titlului executoriu si a somatiei de plata,in luna urmatoare inceperii ... (vezi toată discuția)
Executare
stiuculita
Buna seara.
Am si eu o nedumerire.
Am pierdut un proces in anul 2010 luna ianuarie si prin sentinta
trebuie sa platesc anumite sume si penalitati pentru ... (vezi toată discuția)