avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit
Discuție deschisă în Executare silită

credit

am un credit de nevoi personale cu ipoteca si am intarziere 120 zile
mentionez ca am depus lunar circa 40-50-60 % din rata
ce se poate intimpla si cum pot remedia situatia
reprezentantii bancii ma ameninta cu executarea silita
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:32, 27 Octombrie 2011
robert2002 a scris:

am un credit de nevoi personale cu ipoteca si am intarziere 120 zile
mentionez ca am depus lunar circa 40-50-60 % din rata
ce se poate intimpla si cum pot remedia situatia
reprezentantii bancii ma ameninta cu executarea silita

Daca sunteti amenintat cu executarea silita nu este o.k.

Recititi contractul semnat cu acea societate si vedeti daca "amenintarea" creditorului dvs. este legitima, in speta- daca achitarea partiala a "ratelor/dobanzilor aferente" (stabilite conform contractului/graficului de rambursare-dupa caz), determina rezilierea contractului cu toate consecintele legale ce decurg de aici (respectiv executarea silita).

Deoarece a intrat in vigoare noul cod civil, ma gandesc ca este bine de cunoscut si dispozitiile art.1417 n.c.civ., gasiti o discutie interesanta,aici:www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita elro28 elro28 ajutati-ma cu un raspuns.pe vremea cand salariile erau sigure si bancile te rugau sa te duci la ele am facut cateva imprumuturi necesare,stiam ca am cu ce sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare piu_piu piu_piu buna ziua. am un credit de nevoi personale si nu am mai achitat rata de aproximativ 12 luni. eu nu am niciun bun pe numele meu,dar locuiesc in casa parintilor. ... (vezi toată discuția)
Credit pentru nevoi personale cu garantie imobiliara Radu Culcea Radu Culcea Am facut un credit pentru nevoi personale cu garantie imobiliara(un teren intravilan).In situatia in care nu se mai achita ratele iar terenul ipotecat nu ... (vezi toată discuția)