avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicarea Ordinului MMFPS nr. 1616/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicarea Ordinului MMFPS nr. 1616/2011

Buna

Dupa intrarea in vigoare a ordinului MMFPS 1616/2011 am intocmit contractele de munca in conformitate cu prevederile acestuia.
In urma unui control de la ITM mi s-a cerut sa intocmesc acte aditionale si pentru toate celelalte contractele active, incheiate anterior . E corect ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 26 Octombrie 2011
Nu este corect, intrucat legea nu are caracter retroactiv ... Principiul neretroactivitatii legii civele este regula potrivita careia legea se aplica situatiilor care intervin dupa intrarea ei in vigoare nu si acelor situatii petrecute anterior intrarii ei in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte individuale de munca vali_minea vali_minea Buna ziua Spuneti-mi va rog daca incepand cu 01.08.2011 trebuie sa modificam contractele de munca deja existente conform celor prevazute de Ordinul ... (vezi toată discuția)
Lege schimbata in timpul derularii procesului caiuscorneliu caiuscorneliu Am si eu o intrebare. Daca o lege (in speta de fata codul muncii) este modificata in timpul derularii unui litigiu de munca,instanta va judeca dupa noua lege ... (vezi toată discuția)
Modificari noul cod al muncii costel58 costel58 Angajatorul a trimis o informare conform careia solicita semnarea de acte aditionale la contractul de munca si noi fise de post cu ocazia ''aparitiei noului ... (vezi toată discuția)