de ceva timp port dscutii cu departamentu resurse umane pe urmatoarea tema si vreau sa fiu cat mai convinsa ca se aplica legea
eu plec in delegatie in Italia de obicei plec duminica si ma intorc sambata
pentru aceasta beneficiez de diurna pentru toat zilele. Intrebarea mea este sambata si duminica cum tb sa fiu platita? mentionez ca sambata de la 8 la 11 ma duc la serviciu la fabrica din italia apoi de la 11 plec la aeroport si tot asa pe drum pana la ora 19 cand ajung in orasul meu. iar duminica plec de acasa la 8 la 12 pleca avionul ajung acolo la 14-15 dar nu ma duc la fabrica
cum ar tb sa fiu platita sambata si dum. si cate ore se considera ptr fiecare zi ?
In cazul in care nu va lamuriti cu cei de la R.U., adresati-va ITM-ului cu o sesizare in acest sens ...
Perioada pentru care se acorda diurna in valuta se determina in functie de mijlocul de transport folosit, avindu-se in vedere:
a) momentul decolarii avionului, la plecarea in strainatate, si momentul aterizarii avionului, la sosirea in tara, si de pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat a Romaniei;
b) momentul trecerii cu trenul sau cu mijloacele auto prin punctele de trecere a frontierei sau de stat a Romaniei, atit la plecarea in strainatate, cit si la inapoierea in tara.
Pentru fractiunile de timp care nu insumeaza 24 de ore, diurna se acorda astfel: 50% pina la 12 ore si 100% pentru perioada care depaseste 12 ore.
Zile delegatie
sofia02
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
firma la care lucrez trimite salariati in delegatie in Italia sau Germania pentru perioade mai ... (vezi toată discuția)