avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AM VRE-O SANSA SA-MI FIE REINCREDINTAT COPILUL?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AM VRE-O SANSA SA-MI FIE REINCREDINTAT COPILUL?

Acum 3 ani am divortat datorita faptului ca sotia dorea sa locuim in alta tara iar eu si fiul nostru NU doream.. Copilul are in prezent 9ani si 5luni si ii este incredintat mamei ..In perioada 2010-2011 am locuit impreuna in respectiva tara dar copilul nu sa adaptat si am convenit cu fosta sotie sa-i permita copilului sa locuiasca in Romania cu mine , dar ea a ramas acolo si nu se va intoarce curand . Motivele care o determina sa locuiasca acolo sunt clare pentru mine , dar nu am nici o proba .In prezent ma ocup de cresterea si educarea copilului in Romania si fregventeaza scoala cu rezultate foarte bune .Copilul nu beneficiaza de nici un ajutor material de la mama , dar eu am o casa si o situatie financiara buna.Copilul si-a manifestat intotdeauna dorinta de a locui cu mine si niciodata cu mama lui, chiar si la 6 ani cand a fost audiat .Mentionez ca TEAMA COPILULUI si a mea este de a nu-l mai lua pe viitor in respectiva tara , fapt care l-ar traumatiza si mai puternic In conditiile acestea si o data cu schimbarile legislative din Octombrie 2011, ce sanse am acum sau anul viitor sa obtin custodia copilului sau macar custodie comuna ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:39, 26 Octombrie 2011
Sa obtineti ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ambii parinti si locuinta/domiciliul minorului sa fie stabilit la dvs.aveti sanse , asa cel putin de cele relatate de dvs., avand in vedere ca imprejurarile avute anterior de instanta la luarea masurii de incredintare s-au schimbat, insa cu datele concrete si complete ale problemei pe "masa", este recomandabil sa discutati cu un avocat inainte de a proceda la formularea actiunii, iar ulterior daca va decideti, sa si angajati un avocat in acest sens.
Optiunea minorului va fi importanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorþ violeta23 violeta23 Buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati am fost căsătorită timp de 7 ani de 6 ani cu acte avem un copil relatia a fost relativ buna pama a inceput ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În cazul divorțului, care sunt situațiile în ... Maria-Daniela1982 Maria-Daniela1982 Bună ziua! În cazul divorțului, care sunt situațiile în care mama nu primește custodia deplina a copilului? Copilul are 1 an și 10 luni. Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Incredintarea unui minor tatalui nechab nechab Buna ziua, As vrea sa stiu in ce conditii un tata poate obtine custodia copilului sau? Cazul este urmatorul : fratele meu casatorit de 11 ani,cu un copil de ... (vezi toată discuția)