avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamureasca cineva in legatura cu o problema legata de succesiune. Suntem 3 frati (unul vitreg) si mama. Avem de facut succesiunea in urma decesului lui tata ( acum 5 luni ). Problema este ca mama nu doreste sa o faca sau cel putin nu ne da de inteles ca ar vrea. Nu vrea sa ne dea actele pt copie legalizata ( stiu ca toti membrii trebuie sa le avem) si nu plateste ce trebuie platit pentru a putea incepe succesiunea. Cum putem noi sa facem rost de acte pentru a deschide succesiunea? Vrem noi sa o deschidem dar ea nu ne da tot ce trebuie si amana mereu. O putem da in judecata pentru asa ceva?
va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:18, 31 Octombrie 2011
Pentru a dezbate succesiunea va trebuie certificatul de deces. Puteti obtine un duplicat de la starea civila unde s a inregistrat decesul. Succesiunea dvs se va dezbate pe vechiu cid, asa ca grabiti va si faceti declaratie de acceptarea a succesiunii in termenul de 6 luni de la decesul tatalui. Se poate face la orice notar, asta in eventualitatea ca nu puteti obtine in timp util certificatul de deces. Apoi adresati va notarului de pe raza judecatoriie unde tatal dvs a avut ultimul domiciliu pentru dezbatere. Va fi citata mama, daca nu se va prezenta, notarul va suspenda dosraul si va va indruma spre instanta. Oricum, pe la notar trebuie sa treceti fiind procedura prealabila actiunii in instanta.
declaratiile de acceptare au fost facute. Dar mama acum ca s-a vazut cu declaratiile semnate , poate sta si 10 ani fara sa deschida succesiunea. Ea nu vrea sa ne dea actele si fara ele noi nu putem deschide . Certificatul de deces in copie legalizata il pot obtine insa doar atat. Multumesc pentru raspuns
Stie cineva cum am putea proceda in acest caz? Va rog daca cititi si aveti o idee,sa spuneti .M-ati ajuta enorm.
Mergeti la notar, este oricum o procedura prealabila actiunii in instanta, notarul va va o incheiere cu care va veti adresa instantei pentru solutionarea dezbaterii succesiunii.
Nu cred ca putem merge fara acte legalizate sau in original. Ea nu ni le da si noi nu prea putem face rost de ele.

Alte discuții în legătură

Succesiuni clausofe clausofe Buna ziua. Fiti va rog amabili si explicati-mi si mie cum pot sa deschid succesiune daca nu detin nici un act al casei si nici certifecatul de deces al ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificate deces si acte proprietate usernameg usernameg Ce acte sunt necesare pentru a deschide succesiune? Daca nu le am in posesie, cum se pot obtine? Se face cerere la primarie? E vb de succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)