avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamureasca cineva in legatura cu o problema legata de succesiune. Suntem 3 frati (unul vitreg) si mama. Avem de facut succesiunea in urma decesului lui tata ( acum 5 luni ). Problema este ca mama nu doreste sa o faca sau cel putin nu ne da de inteles ca ar vrea. Nu vrea sa ne dea actele pt copie legalizata ( stiu ca toti membrii trebuie sa le avem) si nu plateste ce trebuie platit pentru a putea incepe succesiunea. Cum putem noi sa facem rost de acte pentru a deschide succesiunea? Vrem noi sa o deschidem dar ea nu ne da tot ce trebuie si amana mereu. O putem da in judecata pentru asa ceva?
va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:18, 31 Octombrie 2011
Din moment ce aveti declaratiile de acceptare a succesiunii , adica le ati facut in fata unui notar public, se vor verifica in baza de date a Registrului de Optiuni Succesorale, impreuna cu copia legalizata a certificatului de deces este suficient! Adresati va unui notar de pe raza circmscriptiei judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Notarul public va elibera o incheiere obligatorie pt a putea dezbate succesiunea in instanta.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
ContSters141818, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni clausofe clausofe Buna ziua. Fiti va rog amabili si explicati-mi si mie cum pot sa deschid succesiune daca nu detin nici un act al casei si nici certifecatul de deces al ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificate deces si acte proprietate usernameg usernameg Ce acte sunt necesare pentru a deschide succesiune? Daca nu le am in posesie, cum se pot obtine? Se face cerere la primarie? E vb de succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)