avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrarea judecatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrarea judecatii

Buna seara,
-Ma intereseaza,daca as putea solicita sa mi se dea o copie a inregistrarii audio/video a unei judecati intr-un dosar in care sunt parte. Exista o astfel de prevedere legala,in baza careia sa solicit o astfel de inregistrare ?
-Sau,pot solicita sa mi se permita sa aduc eu in sala de judecata reporteri,care sa filmeze judecata ? In baza carei legi pot face acest demers ? Este posibil ? Catre cine sa fac o astfel de cerere ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 19:05, 26 Octombrie 2011
inregistrarile sedintelor de judecata nu se fac decit in penal. in domeniul civil nu exista o alta inregistrare a depozitiilor partilor decit incheierea de sedinta.

cf regulamentului interior al instantelor ptr filmarea si inregistrarea sedintelor de judecata este nevoie de aprobarea presedintelui instantei. in mod normal nu se acorda ptr simplul motiv ca exista si alte persoane in sala de judecata care - poate- nu doresc sa fie filmate, avind acest drept. deci dreptul dvs le incalca dreptul lor pe cale de consecinta dreptul dvs se opreste unde incepe dreptul celorlalti.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a filma in sala de judecata FileMooN FileMooN am dreptu de a filma intro sala de judecata un proces public find persoana fizica find ? (vezi toată discuția)
Sedinta instanta - posibilitate inregistrare video mihaela2007 mihaela2007 se poate solicita inregistrarea video a sedintei in cazul unui dosar penal? stiu ca acum se inregistreaza audio conform n.c. pr.civ (vezi toată discuția)
Filmarea sedintelor consiliului local Taurus Taurus Am dreptul ca cetatean, sa filmez la sedintele deschise ale consiliului local? Poate interzice primarul accesul cetateanului in sala de sedinte al consiliului ... (vezi toată discuția)