avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sedinta instanta - posibilitate inregistrare video
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sedinta instanta - posibilitate inregistrare video

se poate solicita inregistrarea video a sedintei in cazul unui dosar penal? stiu ca acum se inregistreaza audio conform n.c. pr.civ
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:51, 28 Martie 2013
Sigur ca se poate , dar ramane la ”altitudinea” instantei aprobarea ; Nu prea suporta probe ale propriilor manifestari justitiare .
Video nu exista.
Audio se poate incerca dar o sa va dea transcrierea inregistrarii.
Regulament de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti actualizat, emis de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), publicat in Monitorul Oficial nr. 958 din 28.10.2005

SECȚIUNEA a III-a
Activitatea în timpul şedinţei de judecată
Art. 104
(7) Fotografierea, filmarea sau înregistrarea în sala de şedinţă se fac numai cu aprobarea preşedintelui completului ...

Adica , justitiabilul poate cere sa-si inregistreze propriul proces !
Am inteles initial ca doreste inregistrarea facuta de instanta.

Se poate solicita insa dupa parerea mea se va respinge fara o mare motivare a instantei.
Se va respinge sec solicitarea.

In general mass media beneficiaza de aceasta prevedere legala insa puteti observa ca ca si ei filmeaza pe ascuns din cate am observat eu ( daca am observat bine pentru ca imi par filmari chinuite si din unghiuri aiurea si nu filmari cu camere performante).
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare audio video a sedintei andreyskysky andreyskysky BUNA SEARA . NU AM AVOCAT , ASADAR NU AM STIUT CA POT CERE INTEROGATORIU SI MARTORILOR PARTII ADVERSE . AM DEPUS INSTANTEI DOAR INTEROGATORIUL PT RECLAMANTA ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a filma in sala de judecata FileMooN FileMooN am dreptu de a filma intro sala de judecata un proces public find persoana fizica find ? (vezi toată discuția)
Hartuire camere de supraveghere irina1981 irina1981 BUNA ZIUA! MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA CU UN SFAT? Un vecin de-al meu si-a montat camere de supraveghere anul trecut 2015, in septembrie, de atunci una ... (vezi toată discuția)