avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA si Administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA si Administrator

Buna ziua,
Sunt asociat (nu unic) si administrator la o firma (SRL) si detin in acelasi timp si autorizatie de PFA.
As vrea sa stiu daca pot incheia contract de prestari servicii in care eu ca PFA sa prestez servicii si firma la care sunt administrator sa fie beneficiar.
Pot eu semna un contract ca PFA la furnizor si ca Administrator la firma ca beneficiar?
Permite legislatia in vigoare acest lucru?
Evident ca vreau sa fac asta, desi voi plati mai mult impozit ca PFA (16%+6.5%sanatatea), pentru a putea avea acces legal si rapid (nu abia prin distribuirea de dividende) la profitul din firma.

Multumesc anticipat,
RST
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 09:54, 23 Septembrie 2008
Vedeţi Legea 31/1990 art.197(3) şi art.79.

Interpretările pot fi multiple. În interpretarea mea, nu puteţi. Eventual, dacă hotărîrea este luată de ceilalţi asociaţi. Îndoielnic şi în acest caz, deoarece, ca administrator, sunteţi chemat să analizaţi oportunitatea şi eficienţa unor activităţi pe care tot dumneavoastră le prestaţi, dar în altă calitate decît cea de administrator.

Liviu S.Bordaş

nu exista o astfel de incompatibilitate. Puteti incheia contract de prestari servicii intre dvs. autorizat ca PFA si sa prestati serviciile la propria firma. Nu vad insa care ar fi ratiunea...poate de ordin fiscal..
Multumesc pentru raspuns, cat priveste ratiunea, aceasta este relativ simpla, PFA este mult mai vechi decat firma si cu incasari constante mari pana am realizat firma si vreau sa fac imprumut in banca.
Solicitare precizare: chiar pot incheia contractul cu semnatura mea atat la beneficiar cat si la furnizor? Evident ca sunt persoane juridice diferite, dar nu e usor ciudat? Eu am tot cautat si nu am gasit prevederi in acest sens si nici contabilul nu a reusit sa ma lamureasca (cel putin nu convingator).

Atata timp cat iti declari veniturile si platesti impozitul aferent nu ar trebui sa fie vreo problema....Dar serviciul prestat trebuie sa fie real si sa nu fie acelasi cu atributiile de serviciu pe care le ai in calitate de administrator...
Dupa parerea mea, dispozitiile art.197 alin.2 si art.193 alin.2 din Legea 31/1990 rezolva aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator srl si pfa xeonet xeonet Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs cu privire la urmatoarea situatie: Eu am un SRL unde sunt Administrator Unic. As dori sa fac un contract de ... (vezi toată discuția)
Ajutor la contract de prestari servicii karrmen772004 karrmen772004 Buna ziua! Am si eu o speta la care as dori cateva sfaturi si o baza legala. O firma are conturile blocate si vrea sa contracteze o lucrare.Pentru ca are ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator/asociat societate Iulia_8891 Iulia_8891 In cazul unei societati cu 2 asociati dintre care unul este si administrator, cum se poate face remunerarea administratorului? Este posibila angajarea ... (vezi toată discuția)