avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ajutor la contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ajutor la contract de prestari servicii

Buna ziua! Am si eu o speta la care as dori cateva sfaturi si o baza legala. O firma are conturile blocate si vrea sa contracteze o lucrare.Pentru ca are conturile blocate nu poate sa achite firmei care furnizeaza materia prima facturile restante. Poate sa stipuleze in contractul de prestari servicii ca suma rezultata din contract sa fie virata direct firmei de furnizare materie prima? Cum as putea rezolva aceasta problema si care ar fi baza legala?:-/ Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 17:27, 23 Noiembrie 2008
Din punct de vedere al dreptului civil, este posibil. Este o delegaţie. Debitorul (firma cu conturile blocate) aduce creditorului său (furnizorul de materiale) un alt debitor (beneficiarul prestaţiilor) care se obligă să achite o parte din datoriile debitorului iniţial, plata stingînd şi obligaţiile beneficiarului faţă de prestator.

Nu ştiu însă dacă din punct de vedere financiar-contabil lucrurile sunt în regulă. Cum se evidenţiază, analitic, stingerea unor creanţe, evidenţa lor pe furnizori - beneficiari...

Liviu S.Bordaş
si ce se intampla daca platile se vor face in numerar, zilnic? se evita sistemul bancar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune creanta ioanastela ioanastela Buna seara, O societate straina A vinde marfa catre o societate romaneasca B. Societea B revinde aceasta marfa in Romania catre societate C. Soc. B la un ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare imobil cu plata in rate ! PopescuIon PopescuIon Am cumparat un apartament de la firma unde lucram inainte(acum 5 ani aproximativ) cu plata in rate. Singura obiectie care este trecuta este cea de privilegiul ... (vezi toată discuția)
Contabilitate mannicole mannicole Doua firme A si B trebuie sa realizeze un produs pentru un beneficiar cu care are contract firma A. Firma A primeste banii de manopera, firma B primeste banii ... (vezi toată discuția)