avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociere pe proiect
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociere pe proiect

Buna ziua,

Exista vreo modalitate de a deveni asociat/actionar al unei firme doar pe un anumit proiect?
De exemplu: o persoana fizica dezvolta un soft dar nu isi permite sa cumpere licente pentru programele folosite, sa infiinteze o firma cu un sediu si alte cheltuieli. Astfel, exista posibilitatea ca o firma sa preia proiectul respectiv, iar persoana fizica sa devina actionar in cadrul firmei, dar numai pe acel proiect?

Sau, se poate infiinta o sub-firma / partener/ filiala cumva cu acelasi sediu, cu aceleasi calculatoare, licente, contabilitate? Pe scurt: o forma de asociere ca actionari doar pe acest proiect, astfel incat sa fie costuri minime pentru persoana fizica in cauza.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 15:11, 22 Septembrie 2008
o asociere in participatiune puteti incerca sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Companie tip holding bob02008 bob02008 Buna ziua, vreau sa deschid un srl tip holding. Din ce am citit pe net, se vb doar de asociații unui holding, de companii și filiale. Mă interesează dacă ... (vezi toată discuția)
Devenire actionar societate me_sleepin me_sleepin Buna ziua, Am urmatoarea dilema: Am fost chemat la un \"interviu\" pentru un job si s-a dovedit a fi o propunere pentru a deveni actionar al unei firme care ... (vezi toată discuția)
Partener de afaceri redcom redcom Salut, Daca vreau sa caut un partener de afaceri, ce ar trebui sa cer de la unul? Dar daca mi s-ar propune o asociere pentru un business sau un parteneriat, ... (vezi toată discuția)