avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... partener de afaceri
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

partener de afaceri

Salut,
Daca vreau sa caut un partener de afaceri, ce ar trebui sa cer de la unul?
Dar daca mi s-ar propune o asociere pentru un business sau un parteneriat, ce ar trebui sa stiu inainte de a ma implica?
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 10:38, 26 Iunie 2009
Eu as strange informatii cu privire la persoana respectiva, afacerile sale anterioare, relatiile sale cu mediul de afaceri,etc. De asemenea as solicita informatii detaliate despre firma (firmele) sa(le), dar m-ar interesa si activitatea eventualelor firme in care acesta este/era asociat/actionar/administrator.
Daca - pe baza informatiilor obtinute, in parte de la cel in cauza, o parte pe alte cai! - as decide sa ma asociez, ramane de vazut:
- sa ma asociez intr-o firma eja existenta;
- ... intr-o firma nou infiintata de noi;
-in loc sa devin asociat clasic intr-o firma, sa inchei un contract de asociere cu participatiune la profit eu, in nume propriu, cu firma respectiva.
Acesta din urma imi asigura o mai mare INDEPENDENTA de partener si se limiteaza doar la acea afacere la care dorim sa participam noi doi.
Evident, ar fi inca multe de spus, dar pe moment cam atat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere cu un business angels adelyna23 adelyna23 Am un proiect de afacere si am gasit un finantator de tip business angels. Suntem la faza de negocieri si nu stiu din punct de vedere juridic in acte cum ... (vezi toată discuția)
Asociere pe punct de lucru?! anndreya_eu anndreya_eu Buna! Am o firma de distributie (asociat unic), dar intentionez sa deschid si un magazin. Pentru deschiderea magazinului, doresc sa ma asociez cu inca o ... (vezi toată discuția)
Asociere pe proiect dannclaudiu dannclaudiu Buna ziua, Exista vreo modalitate de a deveni asociat/actionar al unei firme doar pe un anumit proiect? De exemplu: o persoana fizica dezvolta un soft dar ... (vezi toată discuția)