Sunt functionar public care a primit o decizie de incetare a raportului de munca in mod abuziv. Am recurs la plangerea prealabila la 2 luni de la data emiterii deciziei de incetare a raportului de munca pentru ca era mentionat ca pot contesta in instanta in termenul legal fara a fi precizat acesta, adica 30 de zile. Am facut aceasta plangere prealabila la minister, adica la forurile superioare institutiei care m-a disponibilizat. Acesta mi-a raspuns la o saptamana dupa ce am trimis prin corespondenta cu confirmare de primire. Dupa ce am primit raspunsul la plangerea prealabila in care se spune ca au fost respectate actele normative pe baza carora s-a facut disponibilizarea (fara a mi se atrage atentia ca am depasit termenul de 30 de zile) am contestat decizia de desfacere si acest raspuns la plangerea prealabila in instanta in termenul prevazut de lege. Intrebarea este daca mi se mai poate invoca exceptia tardivitatii plangerii prealabile. Avocatul mi-a spus ca am fost repusa in termen prin raspunsul pe care l-am primit la plangerea prealabila si motivul intemeiat ar fi ca nu a fost precizat termenul legal in decizia de desfacere.