Buna ziua, va rog sa ma ajutati daca puteti macar sa ma sfatuiti cum ar trbui sa procedez. De curand am mers cu iubitul meu in Craiova pentru a cumpara o masina de pe internet. Am luat un prieten care ar fi trebuit sa imi conduca noua masina de la Craiova la Bucuresti eu fiind incepatoare si nu cred ca as fi putut sa conduc o distanta atat de mare pentru inceput. La intoarcere de la Craiova la intrare in Bucuresti intr-o intersectie masina a fost blocata de un tir care claxona disperat ca acest prieten nu "s-a miscat mai repede " la un semafor. Precizez ca eu eram intr-o alta masina si acest prieten a fost platit pentru deranjul lui de a-mi conduce masina o distanta atat de mare. Intamplarea a fost ca in tir erau 3 oameni foarte nervosi care s-au dat jos si s-au luat la cearta cu "prietenul" nostru, bineinteles ca el a claxonat sa-i vina in ajutor iubitul meu, s-au certat apoi fiecare a plecat. Am aflat ca fiecare a dat cate o palma sa zic asa, ideea este ca dupa o saptamana ma trezesc cu citatie pe numele meu acasa la mine pt a ma prezenta la politie.Ajunsa acolo cu iubitul meu ne-au luat la intrebari, au zis la inceput ca este doar o porcarie de cearta in trafic si ca nu vor da importanta dar au vrut sa stie ce varianta avem noi. Apoi cand am crezut ca totul s-a rezolvat ma trezesc cu o alta citatie acasa,din moment ce-i rugasem pe domnii politisti sa nu-mi mai trimita citatie la acea adresa pt ca eu numai locuiesc acolo (acolo locuieste bunicul meu) i-am rugat sa ma sune daca mai au nevoie de informatii, au cerut nr meu de telefon si au zis ca asa vor face.
Si azi dimineata ma duc la politie singura, ajunsa acolo un domn destul de tanar zic eu, ma ia cu amenintari ca daca nu-i spun cine era cu mine si cine cu cine s-a certat in trafic ma cauta acasa cu masina de politie cu catuse samd.De ce? Pentru ca le-am spus clar ca eu nu-l cunosteam pe acle "prieten" era un simplu baiat pe care l-am platit pt serviciile lui de sofer. Apoi au inceput cu amenintari cum ca iubitul meu i-a batut pe acei 3 barbati aflati in tir si ca nu vreau sa le spun adevarul. Am dat o declaratie ca nu stiu cine este acel baiat si ca eram cu iubitul meu in alta masina si doar atat. El nimic, ca erau mai multi ca iubitul tau trebuie sa vina sa dea declaratie altfel "iese urat".
Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac eu in acest moment? Ideea este ca masina mea cea noua a fost implicata in acel incident rutier dar pe care nu o conduceam eu, insa toate citatiile si declaratiile imi vin mie. De ce? Ce pot face in cazul asta? Va rog sunt disperata chiar as avea nevoie de ajutor din moment ce nu am bani de avocati si asa mai departe.
ei au dreptul sa va citeze ori de cite ori au nevoie ptr solutionarea anchetei. In acest moment sunteti singurul martor si de aceea insista. va recomand sa angajati un avocat care sa mearga cu dvs si sa fie de fata la toate discutiile pe care le veti avea cu politistii si va asigur ca nu vor mai face asa ceva de fata cu acesta. Aveti acest drept si nu vor putea refuza prezenta avocatului in cadrul intilnirilor pe care le veti avea cu acestia. posibil sa renunte la orice insistenta din momentul in care veti comunica existenta unui avocat ales.
Va multumesc frumos pentru raspuns., insa din pacate nu imi pot permite sa platesc un avocat acum, sper sa se rezolve in curand, altfel o sa ajung la ce ati zis si dvs. si anume sa contactez un avocat nici macar nu stiu cat m-ar costa si din ce am auzit sunt destul de scumpe serviciile unui avocat. Va doresc o seara frumoasa