avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Deținere droguri de risc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Deținere droguri de risc

Buna ziua! Situația mea este următoarea: in data de 6 am fost la o petrecere in bucuresti (sunt student acolo). La un moment dat, in timp ce eram afara la tigara, un tip s-a băgat in vorba cu mine. Am vorbit o perioada (consumasem cateva băuturi alcoolice) si la un moment dat respectivul m-a întrebat daca fumez iarba. Deoarece încercasem de 2 ori inainte ( tot la petreceri ) i-am spus ca da dupa care m-a întrebat daca vreau sa cumpar. Deoarece treceam printr-o perioada dificila ( părinții s-au despărțit de 1 an deoarece mama încearcă sa ne ajute pe mine si sora mea financiar, lucrând in Anglia iar tata a acuzat-o ca l-a înșelat si se cearta mereu. De asemenea, sunt stresat din cauza examenelor la facultate ), deci nu eram in cea mai buna stare de a lua o decizie rațională, am fost de acord sa iau de 200 lei. A doua zi, am plecat cu prietena mea (cu care locuiesc in bucuresti) spre Craiova deoarece mama ei are probleme de sănătate (insuficienta hepatica cronica) si eu voiam sa ma vad si cu sora mea care locuiește tot in Craiova. M-am gândit ca daca tot stau cateva zile sa consum acolo substanțele respective. Marea mea prostie a fost ca mi-am achiziționat un cântar digital din târg din Craiova deoarece doream sa aflu ce cantitate am primit ( sa imi dau seama daca am pierdut banii degeaba ) si pe langa asta, nu stiam ce cantitate sa pun intr-o tigara si imi era frica sa nu pun prea mult. Cu cateva ore mai tarziu, in fata unui magazin unde stateam cu un prieten si cu iubita, au apărut niste oameni îmbrăcați in civili care ne-au zis ca au ordin de razie pe raza municipiului Craiova si au început sa percheziționeze pe toată lumea de acolo ( in jur de 10 persoane pe care nu le cunosc, pe unul l-au prins cu un cuțit ). Deoarece eu trebuia sa dorm la cineva in ziua respectiva, eu încă aveam bagajul (un ghiozdan) cu hainele, produsele de igiena etc si plicul cu iarba si cântarul cumpărat cu cateva ore in urma. Am fost dus la secție ( prietena mea a fost luată ca martor ) unde au facut un proces verbal pentru deținere fara drept de droguri de risc pentru consum propriu. Au folosit cântarul pentru a afla cantitatea ( pe care nici macar eu nu o stiam pana atunci ) dupa care mi-au înapoiat cântarul respectiv. Cantitatea totala a fost de 5g jumate. Cum am apus, am consumat doar de 2 ori inainte, cateva fumuri de la prieteni si cum nu cunosteam persoane care fac trafic, m-am gândit sa iau cat sa imi rămână pentru o perioada mai lunga, de aceea aveam aceasta cantitate.
Întrebările mele sunt:
1. Pot fi acuzat mai departe de procurori de intenție de trafic?
2. O sa am dosar penal?
3. La ce pedeapsa ma pot aștepta, in cazul in care nu am niciun fel de antecedente cu legea si am cooperat cu polițiștii de la secție ( am recunoscut ca am cumpărat de la acea persoana si ca am consumat de cateva ori de cand m-am mutat la facultate )?
4. Cat se gravă este fapta comisa? Nu cunosc legile cu privire la droguri deoarece nu am avut experiențe anterioare cu astfel de substanțe.
Va mulțumesc anticipat pentru timpul acordat! O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:47, 9 Iunie 2019
Sfatul meu este sa mergeți însoțit de avocat la audiere ca sa scăpați cât mai bine.
Ati avea sanse daca va apărați bine.
Ati putea scăpa si de cazier daca am inteles eu bine situatia.
Va multumesc frumos pentru răspuns. Din moment ce s-a întâmplat in Craiova iar eu stau in bucuresti, se poate face ceva sa se continue cazul in bucuresti? Deoarece probabil o sa ma cheme pentru audieri la Craiova iar eu nu stiu daca pot veni aici asa des.
Poate incerca avocatul asa ceva dar trebuie știute mai multe detalii de avocatul care se va ocupa de caz.
Este greu de spus...
La București sunt si foarte ocupați procurorii.
Ar fin bine ca Avocatul sa încerce să se miște repede deoarece în caz contrar va p9t lua si cu mandat de aducere.
Sunt aspecte care se analizează de avocat de la caz la caz.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marijuana bogdan12x bogdan12x Am fost prins in luna mai cu un sfert de tigara cu marijuana in ea. Am fost dus la sectie sa dau o declaratie dar fiind foarte stresat de ce se intampla si ... (vezi toată discuția)
Etnobotanice ContSters377214 ContSters377214 Buna,sunt elev am 18 ani si am fost prins cu 10 pliculete de etnoobotanicee de catre Jandarmeria Romana,Nu am recunoscut ca am substante interzise iar la ... (vezi toată discuția)
Prins cu iarba in masina Mircea Moraru Mircea Moraru Buna seara, Asta vara prin august, am fost prins cu o cantitate f mica de iarba(cam cat dimensiunea unei fise de 1ban)si pe langa mai erau si niste seminte ... (vezi toată discuția)