avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marijuana

Am fost prins in luna mai cu un sfert de tigara cu marijuana in ea. Am fost dus la sectie sa dau o declaratie dar fiind foarte stresat de ce se intampla si fiind sub influenta alcoolului cred ca am spus prostii acolo si am dat din greseala un nume al unui prieten de al meu care nu are nicio treaba cu povestea aceasta. Tigara provenea din vama veche cand eu cu grupul meu am fumat si tipul doar mi-a pasat tigara dar nu am cumparat o de la el sau ceva... habar nu am cine a cumparat o, la mine doar a ajuns si am tras si eu cateva fumuri si nu am mai putut asa ca am bagat o in ghiozdan si am uitat de ea acolo de a fost gasita de politisti. Acum sunt chemat sa dau declaratii din nou. Daca ma puteti ajuta cu niste informatii cu ce o sa se intample si ce sentinta o sa primesc. Va multumesc!
Tin sa precizez ca nu sunt consumator, a fost prima data in vama veche si am vrut sa vad cum este.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:30, 27 Noiembrie 2017
E posibil ca procurorul sa va considere nesincer si sa va trimita in judecata.
Greu de spus ce va fi dar veti avea o zi grea la audiere.
Atat de grav este pentru un sfert de tigara? Era mai mult chistocul..dar eu ce sentinta credeti ca o sa primesc. Sunt foarte panicat avand in vedere ca nu ma ocup cu lucruri de genul si nu vreau sa mi dezamagesc parintii
Daca procurorul va aprecia ca nu sunteti sincer vor fi probleme.
Va trebui să spuneti adevarul daca vreti sa nu aveti probleme.
Sinceritatea este foarte importanta in astfel.de cazuri mai ales ca veti merge fără avocat și veti fi complet lipsit de apărare.
Nu de cantitate este problema...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum sunt chemat sa dau declaratii din nou. Daca ma puteti ajuta cu niste informatii cu ce o sa se intample si ce sentinta o sa primesc.

Daca ati fost citat, probabil a venit rezultatul expertizei care a confirmat ca substanta expertizata este drog.
Procurorul a dispus sa efectueze in continuare up impotriva dvs si va chema sa va aduca la cunostinta calitatea de suspect, fapta pentru care sunteti suspectat, încadrarea juridică si drepturile procesuale specifice.
Tin sa precizez ca nu sunt consumator, a fost prima data in vama veche si am vrut sa vad cum este.

In prezent, sunteti cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere de droguri pentru consum propriu, incriminata de art. 4 din Legea nr. 143/2000.
Dupa cum vedeti din textele de lege atasate, legiuitorul roman a inteles sa sanctioneze mai bland pe detinatorul dependent de droguri care le foloseste pentru sine, decat pe detinatorul de droguri care le trafica.
In practica, se apreciaza ca o persoana care detine o cantitate cat de mica de droguri, care nu este consumator, nu va comite infractiunea prevazuta de art. 4, ci infractiunea descrisa de art. 2 din Legea nr. 143/2000, in speta infractiunea de trafic de droguri de risc si de mare risc.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.


ART. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
...............................................
ART. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Mai am o mare problema.. data la care sunt chemat este fix cand am un examen important la facultate. Am vreo posibilitate sa reprogramez?

Alte discuții în legătură

Consum droguri Cristi Dumitrescu Cristi Dumitrescu Buna ziua, am fost chemat la politia judeteana in judetul meu in calitate de martor in vederea consumului de droguri, acolo am fost audiat si am recunoscut ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de detinerea si consumul de canabis ContSters266778 ContSters266778 Buna ziua, Ce masuri se pot lua in cazul acuzatiei de detinere si consum de droguri (canabis) ? Care sunt cele mai lejere si care sunt cele mai aspre ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - detinere drog cu risc mare Radu312312 Radu312312 Care sunt conseciintele pentru posesie droguri cu risc mare (1 pastila)? Am fost perchezitionat si prins la Electric Castle avand asupra mea o pastila de ... (vezi toată discuția)