avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce conditii trebuie indeplinite pentru pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce conditii trebuie indeplinite pentru pensia alimentara?

Buna! Am o mare nelamurire.Am 18 ani si sunt la liceu in clasa a 11a la o scoala particulara.Parintii mei au divortat in urma cu multi ani si eu am ramas sa locuiesc cu mama.Vreau sa stiu daca tatal meu mai este obligat sa imi trimita pensia alimentara si cat ar trebui sa imi trimita.El imi trimitea in jur de 2 milioane/luna,avand un salariu de aproximativ 20 milioane.El mi-a zis ca nu mai e obligat sa imi trimita nici macar atat pentru ca am implinit varsta de 18 ani si sunt la un liceu particular.:sorry:
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:56, 26 Octombrie 2011
"Pensia de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca este datorata de catre parintele care nu creste copilul pana la majoratul copilului. Insa, daca acesta decide sa dea admitere intr-o institutie de invatamant superior, va continua sa primeasca pensia de intretinere pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 25 de ani. Pensia trebuie platita indiferent de forma de invatamant frecventata de copil si chiar daca acesta primeste bursa." citat de la adresa [ link extern ] /

Acum ca esti majora poti sa deschizi tu actiune in instanta pentru pensie alimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate plata pensie intretinere copil major whitesand whitesand Buna seara,as dori sa aflu daca in cazul in care copilul meu care este major (a implinit 18 ani acum 3 luni)nu a frecventat scoala,el terminand de abia acum la ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara la 18 ani spiridon vasilica spiridon vasilica Buna ziua! Fiica mea implineste 18 ani la jumatatea lunii iulie si termina clasa a 11a la liceu,zi. As dori sa stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Logofatu_ctin Logofatu_ctin Am un baiat din prima casatorie la care platesc pensie alimentara , la ora actuala baiatul are 18 ani , la liceu in clasa XII - a si s-a schimbat numele de ... (vezi toată discuția)