avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Un cetatean roman poate candida la alegerile locale ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Un cetatean roman poate candida la alegerile locale daca a fost condamnat definitiv?

Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti daca o persoana romana poate candida la alegeri locale pentru functii de consilier sau primar daca are condamnari penale definitive .Ex .Condamnat la 6 luni cu suspendare in anul 1986.bineneteles ca are si reabilitare . Multumesc .
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:50, 27 Octombrie 2011
Nu vad de ce nu ar putea candida.
poate candita linistit, daca in momentul actual, nu-i sunt interzise drepturile electorale.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a fi ales ninel777 ninel777 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati ! Am o mare dilema : pina la urma daca o persoana este trimisa in judecata la Inalta Curte , acuzat de marturie ... (vezi toată discuția)
Primar - condamnat la inchisoare cu suspendare - drepturi silviu001 silviu001 Buna seara, revin si eu cu un subiect (discutat pe forum) dar la care nu imi sunt in clar anumite lucruri. Problema: Un prima dintr-o comuna a patriei a ... (vezi toată discuția)
Alegeri locale 2012 (consilier local independent) juhasz janos juhasz janos as vrea sa candidez consilier local independent,care sunt procedurile legale,conditiile si actele necesare pt a candita?Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)