avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de mostenire intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de mostenire intre frati

Doi frati -frate si sora- sunt de acord ca, casa parinteasca sa ramana surorii care locuieste in ea dar nu au bani de acte. Se poate face la notar un act legalizat prin care fratele renunta la partea lui de buna voie? Este valabil cand se vor face actele definitive CANDVA?...
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:20, 26 Octombrie 2011
Actele care se pot face sunt : dezbatere succesorala si partaj. Alte acte nu se pot face.
Daca succesiunea sii partajul se fac in termen de 2 ani de la decesul parintilor, costa mai putin, intrucat nu se datoreaza impozitul catre stat.
Intelegem ca parintii sunt decedati. Fratii au dezbatut succesiunea? Fratele care ar dori sa cedeze cota lui are copii?
Fratele poate renunta la partea lui de mostenire doar in cadrul succesiunii facata la notar. Daca fratele este dispus acum sa renunte la partea sa, poate ar fi bine ca sora sa caute o modalitate de a gasi bani pentru a plati succesiunea, deoarece situatia fratelui si pozitia sa privind renuntarea se pot schimba (scuze fratelui care este un om minunat ca renunta in favoarea surorii, dar practica asta arata). Cu cat mai repede faceti actele la notar, cu atat mai bine!
da, are doi copii
Au dezbatut succesiunea sau nu?

Alte discuții în legătură

Succesiune nepot si doi frati mostenitor daniel80 daniel80 Buna ziua, As dori si eu o lamurire, clarificare la o problema. Se da o proprietate, o casa cu teren la care mostenitorii in urma decesului parintilor ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune,costuri si pasii ce trebuiesc parcursi cristi091974 cristi091974 Buna seara, Am avut o bunica care a decedat saptamana trecuta la varsta de 91 de ani.In anul 1987 a facut un testament (legalizat la notar) in care ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mamana mamana In urma decesului parintilor,nu s-a dezbatut mostenirea imediat.Au trecut de la decesul ultimului parinte(tatal)6 ani.Una din surori ar vrea partea ei de ... (vezi toată discuția)