avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... martor in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

martor in instanta

am fost citat ca martor intrun proces civil in care nu m am prezentat trimitand un fax prin care afirm ca nu am nimic de declarat.cel care m a citat in instanta cere mandat de aducere dupa care dupa o discutie avuta cu mine pune la dosar o hartie din care rezulta ca renunta la mine ca martor si citeaza pe altcineva.intre timp au venit doi jandarmi care m au rugat sa semnaz un mandat de prezentare in instanta.ce sa fac?e bine daca nu ma prezint daca au renuntat la mine ca martor?
Cel mai recent răspuns: dana13 , utilizator 22:21, 26 Octombrie 2011
Daca stiti sigur ca au renuntat, nu va prezentati la termen. daca nu sunteti sigura, prezentati-va totusi, altfel riscati o amenda.
este obligatoriu sa fi pus o hartie la dosar sau doar cand sunt chemati in fata judecatorului avocatul sa anunte renuntarea la mine?
art 108(1) CPC: "...instanta va putea sanctiona urmatoarele fapte savarsite in legatura cu procesul, astfel:...
2.cu amenda judiciara de la 30 lei la 500 de lei:
a) neprezentarea martorului legal citat..."
"Amenda si despagubirea se stabilesc prin hotarare executorie, care se comunica celui obligat, daca masura a fost luata in lipsa acestuia".
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
dana13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa ma prezint sau nu ?! Mogasanu Mogasanu Zilele trecute am primit o citatie in care se spun urmatoarele : XXXXXX este chemat in istanta , camera x m sala x , in ziua de 14 decembri 2010 ora ... (vezi toată discuția)
Martor Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G De cate ori se poate chema un martor intr-un proces penal, daca acesta se tot amana? (vezi toată discuția)
Martor ...prezenta obligatorie sau nu sanzianaana sanzianaana la multi ani! va multumesc ca existati.Spuneti-mi va rog daca un martor nu se prezinta , procesul merge inainte se judeca in lipsa trece la probatoriisi daca ... (vezi toată discuția)