Care este natura juridica a imbunatatirilor aduse de soti, in timpul casatoriei, unui imobil proprietatea parintilor unuia dintre soti. Ce se intampla cu acestea dupa desfacerea casatoriei, in conditiile in care imbunatatirile au fost aduse in timpul casatoriei iar sotul, ai carui parinti sunt proprietarii imobilului, a ramas sa locuiasca in imobil. Pot fi retinute ca facand parte din masa paratajabila fara a introduce parintii proprietari in contradictoriu cu care sa se consatate existenta unui drept de creanta, care ulterior sa fie inclus in masa partajabila?
Eu cred ca e indicat sa fie introdusi in cauza si socrii ... pana la urma imobilul caruia i-au fost aduse imbunatatiri prin contributia sotilor este proprietatea acestora. Si cum fostul sot, chiar daca locuieste in continuare in acel imobil, nu e proprietar un drept de creanta instituit in contradictoriu cu acesta cred ca ar fi lipsit de eficienta.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Juridic
nikmircea
vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)
Partaj
bartha ileana
Am trait cu fostul sot 19 ani impreuna, timp in care ne-am pus casa la punct, dar casa este pe numele unui neam indepartat. Socrul a murit in 1999, soacra cu ... (vezi toată discuția)