avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Am trait cu fostul sot 19 ani impreuna, timp in care ne-am pus casa la punct, dar casa este pe numele unui neam indepartat. Socrul a murit in 1999, soacra cu foarte mult timp inainte, deci casa nu este pe numele sotului. Am avut trei copii impreuna, una a ramas la el doua la mine, anul trecut am bagat la divort.Toata perioada cat am trait impreuna am avut loc de munca. Intrebarea mea este pot sa cer sau are rost sa cer partaj?
Imobilul la care faceti referire nu reprezinta bun comun deci nu poate fi partajat.Pot fi partajate bunurile dobandite in timpul casatoriei.


andymaurul
Insa veti putea solicita instantei de judecata sa constate ca aveti un drept de creanta reprezentand cota de 1/2 din imbunatatirile aduse imobilului in contradictoriu cu adevaratii proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia sporului de valoare adus unui imobil proprietatea parintilor unuia ditre soti Preotu  Alexandru Cotiso Preotu Alexandru Cotiso Care este natura juridica a imbunatatirilor aduse de soti, in timpul casatoriei, unui imobil proprietatea parintilor unuia dintre soti. Ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Partaj,divort bitzic22 bitzic22 buna ziua.am o nelamurire,soacra mea,casatorita de mai bine de 20 ani se cearta cu sotul ei.acesta o agreseaza fizic atat pe ea cat si pe cumnata mea, le ... (vezi toată discuția)
Dupa 18 ani nico1993ro nico1993ro Sant casatorita de aproape 19 ani !Sotul meu ma insala si nu stiu ce sa fac.Am un copil de aproape 18 ani. As vrea sa stiu daca ne despartim ce drepturi ... (vezi toată discuția)