avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... sunt posibile fraude cu copii legalizate?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

sunt posibile fraude cu copii legalizate?

Buna seara,

mi-a fost solicitat in vederea extragerii certificatului de urbanism (la Primarie), cat si in vederea alipirii unor terenuri (de catre cadastrist) copii legalizate dupa actele de vanzare cumparare.
In primul rand nu stiu daca este corect sa se ceara pentru ca nu am gasit un act normativ care sa stipuleze acest lucru.
In al doilea rand, este posibila savarsirea unor fraude cu ajutorul acestor acte (am in vedere o vanzare frauduloasa)?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 00:15, 27 Octombrie 2011
Copiile legalizate ale actelor de proprietate sunt necesare in vederea depunerii dosarului si verificarii conditiilor de intabulare.
Cererea de intabulare se depune la BCPI de catre persoana autorizata cu care ati contractat executarea documentatiei cadastrale si intabularea dreptului de proprietate asa cum rezulta din aceasta documentatie.
In principiu, aceste copii legalizate nu pot fi folosite pentru "vanzari frauduloase" ... e bine sa verificati lista persoanelor autorizate la un notariat sau la BCPI-ul de care apartineti ca sa va asigurati ca persoana autorizata pe care ati contactat-o este una care functioneaza legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alipiri de terenuri si parcelari negrutzam28 negrutzam28 Multumesc mult celor care m-au ajutat cu respunsurile la intrebarea mea.=D> (vezi toată discuția)
Extras cf si cadastrul imobilului pentru evaluare paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua, Am un spatiu comercial cumparat de la fosta cooperativa de consum si doresc sa il ipotechez. Ca act de propietate am o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Intabulare valeriuiulian valeriuiulian in anul2007 am cumparat un apartament si atunci nu s-a facut intabularea deoarece propritarii au avut de facut o succesiune iar noi avem de atunci o sentinta ... (vezi toată discuția)