avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb de Locuinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb de Locuinte

Buna ziua.
Un coleg de-al meu are o dilema si m-a rugat daca pot sa-l ajut.
Locuieste intr-un apartament in chirie la stat(primarie) cu contract de inchiriere. In acel apartament a investit aproximativ 20.000 euro. A primit o oferta de a schimba apartamentul cu o garsoniera de la o alta persoana fizica . Este posibil sa faca acel schimb? Care este modalitatea legala? Ce acte ar trebui sa faca la notar sa se realizeze acel schimb?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 13:39, 27 Octombrie 2011
ca sa poata sa faca schimb trebuie sa devina inainte proprietar pe imobilul inchiriat(sa-l cumpere de la primarie)...in principiu acele imobile nu puteau fi instrainate mai inainte de 10 ani...acum legislatia s-a schimbat si pot fi instrainate oricand...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu si fratele meu deținem, ca moștenitori, o garsonieră. poate oricare dintre noi să-și vândă partea fără a cere aprobarea celuilalt frate și să introducă un străin în proprietate? npetrov npetrov In momentul de fata eu si fratele meu detinem ca mostenitori o garsoniera in parti egale - 50/50. Intrebare: poate oricare dintre noi sa-si vinda partea fara a ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de contract inchiriere jymmy jymmy dupa ce fac contractul, pe parcursul derularii acestuia daca vreau sa vand casa fratelui/surorii cu pastrarea contractului/chiriasului, deci nu afecteaza in ... (vezi toată discuția)
Apartament cu chirie la primarie garbo_dan garbo_dan locuiesc int-un apartament cu chirie sot,sotie si copil(26 ani)am fost la primarie sa-l cumpar dar pe numele copilului ,atunci a inceput calvarul;trebuie sa ... (vezi toată discuția)