avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenzi circulatie persoana fizica, afecteaza persoana ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenzi circulatie persoana fizica, afecteaza persoana juridica?

Sunt intr-o dilema mai interesanta.

Eu ca persoana fizica, am luat o amenda de circulatie, in timp ce eram cu masina de firma. Firma care este tot pe numele meu.

Amenda am luat-o in alta localitate decat cea de domiciliu, si nu-mi apare la impozit nici dupa luni de zile (cea din Oradea apare).

Insa si la impozit, apare doar pe CNP-ul meu personal.

Intrebarea mea este, faptul ca am amenzi ca persoana fizica, imi afecteaza cu ceva firma, care este persoana juridica separata?
La impozit nu-mi apare, deci pot plati impozitul pe firma fara probleme. Masina poate fi instrainata fara probleme pe viitor, nu?

Cel mai recent răspuns: manu144x , utilizator 12:20, 27 Octombrie 2011
Nu are legatura una cu alta. Amenda de circulatie se da soferului -persoana fizica si nu are cum sa afecteze/infuenteze situatia persoanei juridice si nici pe cea a bunurilor acesteia.
Daca detineti o societate comerciala, ar cam trebui sa stiti lucrurile astea.
Le cam stiu, dar ieri m-am contrazis cu altii care insistau pe acea idee, ca ma vor gasi ca sunt proprietar al firmei, si ca nu ma vor lasa sa vand masina daca nu-mi platesc amenzile.
Cat traiesti inveti.

De asta am dorit un raspuns avizat.

Va multumesc pentru promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se plateste amenda de circulatie in condițiile in care ... Aurica Kluth Aurica Kluth Unde se plateste amenda de circulatie in condițiile in care ești cetatean strain și nu detii CNP ? Mentionez ca am încercat sa platesc amenda pe ... (vezi toată discuția)
Radiere masina CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, am o masina din 1993 care a cam ajuns la sfarsitul vietii. Vreau sa platesc marti impozitul (ultimul semestru) dupa care nefunctionand as vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta, amenda rovigneta PickPock PickPock Salutare, Am cumparat acum mai bine de 2 ani o masina second-hand de la o persoana (nu proprietar); am dat banii si mi-a dat toate actele masinii. In 2011 ... (vezi toată discuția)